Maken och dottern ärver Bibi Andersson

Bouppteckningen klar – stjärnan skrev inget testamente

Publicerad:

NÖJE

Bouppteckningen efter Bibi Andersson är klar.

Stjärnan skrev inget testamente och därför ärver dottern och maken allt.

Totalt efterlämnade hon tillgångar värda drygt 20 miljoner kronor.

I maj fördes Bibi Andersson till sista vilan, åtföljd av maken Gabriel Mora Baeza, 81, och dottern Jenny Grede-Dahlstrand, 48. I en kyrka fylld med blommor tog vänner som Harriet Andersson, 87, Lena Andersson, 83, och Grynet Molvig, 76, farväl av den svenska filmstjärnan.

Nu är också bouppteckningen efter henne klar. Den har skickats till Skatteverket för registrering och i bouppteckningen framgår att Bibi Andersson inte hade skrivit något testamente. Därför tillfaller arvet maken och dottern, som hon fick med tidigare maken Kjell Grede. Båda närvarade också vid bouppteckningens förrättande.

1 av 3 | Foto: VILHELM STOKSTAD
Maken Gabriel Mora Baeza och dottern Jenny Grede-Dahlstrand i sorg på Bibi Anderssons begravning.

Bankkonton i Luxemburg

I bouppteckningen framgår att Bibi Andersson hade tillgångar värda drygt 20 miljoner kronor vid sin död. Dels en fastighet på ön Tynningö i Vaxholms kommun utanför Stockholm och omkring 200 000 kronor på bankkonton i Sverige, men framför allt drygt 15 miljoner kronor i en värdepappersportfölj och på ett konto i en bank i Luxemburg.

Bibi Andersson, som redan 1958 belönades med pris för bästa kvinnliga huvudroll för filmen ”Nära livet” vid Filmfestivalen i Cannes och gjort hyllade roller i flera av Ingmar Bergmans största filmer som ”Smultronstället”, ”Det sjunde inseglet” och ”Persona” gifte sig med läkaren Gabriel Mora Baeza 2004 och de bodde tillsammans i Frankrike.

När Bibi Andersson 2009 drabbades av en kraftig stroke flyttade de båda till Sverige, Bibi Andersson till ett vårdhem där maken besökte henne i stort sett varje dag fram till hennes död i mitten av april.

Nöjesbladet har sökt Gabriel Mora Baeza och Jenny Grede-Dahlstrand.

Publicerad:

LÄS VIDARE