ASAP Rockys advokat: ”Han blev förföljd och handlade i nödvärn”

ASAP Rocky är van med att folk kommer fram till honom på stan.

Men det som hände i Stockholm i juni var en mycket ovanlig händelse, enligt stjärnans advokat.

– Likt en jojo återkommer målsägande och hans kamrat. De uppvisar ett djupt provocerande beteende, säger Slobodan Jovicic.

Under rättegångens eftermiddagspass i säkerhetssalen på Stockholms tingsrätt på tisdagen blev det ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicics tur att tala.

Enligt honom är det uppenbart att ASAP handlade i nödvärn. I stället var det målsägande och hans kamrat som visade upp ett märkligt och påstridigt beteende.

– Jag vågar påstå att man från flera håll säger att de inte vill ha något bråk. De tar hjälp av svenskar de möter för att förmedla att de vill bli lämnade ifred, säger Slobodan Jovicic och fortsätter.

– Målsägande och hans kamrat uppvisar ett aggressivt och djupt provocerande beteende.

Varit med i bråk tidigare

Slobodan Jovicic menar vidare att ASAP Rocky flera gånger tidigare varit inblandad i våldsamma incidenter. Han är en världskänd artist och det är vanligt att folk kommer fram till honom på stan. Men inte alltid är det folk som vill honom väl.

– Det har hänt tidigare att han blivit trakasserad. Här har livvakten gjort bedömningen att personerna måste flyttas på. De ska inte komma nära skyddsobjektet, säger Slobodan Jovicic.

Skulle åka elsparkcykel

Hela händelseförloppet ska enligt försvarsadvokaten ha börjat utanför restaurangen Max, när ASAP Rocky och hans vänner försökte hyra och starta elsparkcyklar. Här ska den 19-årige mannen och hans kamrat ha kommit fram och varit påstridiga, enligt advokaten.

Livvakten ska då ha gjort bedömningen att personerna måste flyttas från platsen.

– Den åtgärden är motiverat. De här människorna ska inte komma nära skyddsobjektet, säger Slobodan Jovicic.

Enligt honom finns det två sätt att se på händelsen.

Antingen har 19-åringen blivit oprovocerat nedslagen på det sätt som åklagaren hävdar. Eller så har ASAP Rocky haft rätt att vidta den våldshandling han har gjort.


PODD Allt om rättegången mot ASAP Rocky – de viktigaste bevisen som kan fälla stjärnan

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om varför en krossad glasflaska och ett fåtal SMS kan avgöra ASAP Rockys framtid.  

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE