Läckbergs möhippa – efter bröllopet

Kidnappad av kändisvänner utklädda till häst

1 av 2
Camilla Läckberg och Simon Sköld.

avTorbjörn Ek

NÖJE

Camilla Läckberg kidnappades – av kändisvänner utklädda till häst.

Så inleddes författarens fruhippa på lördagen.

Camilla Läckberg, 43, och Simon Sköld, 30, gifte sig i juni. Först med vännen Mia Törnblom, 40, som vigselförrättare på parets landställe och de närmsta vännerna närvarande.

Sen igen en vecka senare i svenska kyrkan i New York, för att göra äktenskapet juridiskt bindande.

Men först under lördagen fick Camilla Läckberg sin egen möhippa. Eller fruhippa som vännerna kallar det. Och Camilla kidnappades vid lunchtid av vänner utklädda till en häst. Under hästhuvudet dolde sig tv-profilen Josefine Sundström, 41, att döma av bilder från instagram som försetts med hashtaggen #LäckbergsFruHippa.

Läckberg själv tycks ha varit helt ovetande om vad vännerna planerat. Hon trodde att hon skulle på en tv-intervju och bli intervjuad av Jenny Strömstedt, 45, och hade därför blivit fixad av en vän som också är make up-artist.

”Vilken tur att Linda Fernström hade fixart mig för ”tv-intervjun” skriver hon på instagram med bilder av det som i stället visade sig vara en festsminkning.

Men när Jenny Strömstedt först började ställa en mängd märkliga frågor och det sen kom in personer utklädda till en häst fick Läckberg förstå att det inte skulle bli någon intervju.

I stället har festen inte låtit vänta på sig. Redan innan klockan 15 på lördagen har sällskapet hunnit dricka shots på trendiga restaurangen Riche i centrala Stockholm.

”Möhippan fortsätter! Efter rosor, sång och shots på Riche rullar vi vidare.” skriver en av Camilla Läckbergs vänner på instagram.

På Riche fick Läckberg också ta emot en hel famn full av rosor från en ung beundrare.

Med på kidnappningen och det efterföljande festen är också bland andra Jessica Almenäs, 41, och kändisarnas favoritstylist Sara Biderman, 28.