Benjamin Ingrosso hyllar Nile Rodgers: ”Musikaliskt geni”

Hyllades för sin insats • Fick Polarpriset 2024

Uppdaterad 2024-05-22 | Publicerad 2024-05-21

Nile Rodgers prisades på årets Polar music prize.

Benjamin Ingrosso, som nyligen släppt en hit med discolegendaren, hyllar Rodgers.

– Jag tror han betyder mer än vi förstår, säger Ingrosso i TV4.

Under tisdagskvällen tilldelades discolegendaren Nile Rodgers, 71, Polarpriset 2024 under en ceremoni på Grand hotel i Stockholm.

Nyligen släppte Rodgers hiten ”Honey boy” tillsammans med Benjamin Ingrosso, 26. En låt som han nyligen uppträdde med under Eurovision song contest i Malmö.

Nu går Ingrosso ut och hyllar kollegan och Polarprisvinnaren.

– Jag tror han betyder mer än vi förstår. Jag tror många av mina kollegor, låtskrivare och producenter i min generation har haft honom i bakhuvudet utan att faktiskt veta om vem han egentligen är eller vad han har gjort, säger Benjamin Ingrosso i TV4:s sändning från banketten.

– När jag har fått förklara för folk som kanske bara känner igen typ ”Chic” och förstått att när jag rabblar upp låt efter låt efter låt så inser man ju vilket musikaliskt geni han är. Och att han ännu i dag gör musik är ju bara så jävla coolt.

Nile Rodgers med svenska kungaparet.

Började som skämt – blev verklighet

Tanken på ett samarbete med Nile Rodgers började som ett skämt under produktion av låten ”Honey boy”, berättar Ingrosso.

– Sjukt nog så är ju världen rätt liten. Vi pratade som på skoj, vad vore pricken över i:et? Men det är ju att ha Nile Rodgers på den. Han fick höra den och älskade den och tyckte att den behövde någonting och den behövde ju ”obviously” han. Så när jag fick första utkast på hans gitarrspelning så dog jag faktiskt, säger Ingrosso till TV4.

Även den finländske kompositören och dirigenten Esa-Pekka Salonen fick Polarpriset i år.

Sändningarna från prisceremonin och banketten går att se på TV4 Play.

Benjamin Ingrosso hyllar Nile Rodgers.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln