Rapartisten ber om ursäkt för homofobiska kommentarer

DaBaby.
DaBaby.

Rapparen DaBaby hamnade i blåsväder efter att upprepande gånger ha uttalat sig homofobiskt under en konsert.

Nu uttalar sig artisten för första gången sedan händelsen.

”Förlåt för mina outbildade kommentarer”, skriver han på Instagram.

Nu ber den amerikanske rapparen DaBaby, 29, om ursäkt för de homofobiska uttalanden han nyligen sagt under en spelning.

”Jag vill be om ursäkt till LGBTQ+rörelsen för de sårande kommentarerna som jag sagt. Igen, förlåt för mina outbildade kommentarer om HIV/AIDS, och jag vet att kunskap om det här är viktigt”, skriver han på Instagram.

Under spelningen bad bland annat rapparen alla i publiken att ta fram sina mobilficklampor, förutom de som ”kom hit i dag med hiv och aids” och män som ägnar sig åt oralsex med män ”på parkeringsplatser”. Tre festivaler har efter hans uttalanden avbokat artisten, samtidigt som flera världsstjärnor tagit starkt avstånd från hans ord – där ibland Elton John och Madonna.

”Uppskattar alla”

Rapparen skriver också på Instagram att han uppskattar de som hört av sig för att utbilda honom om ämnet, istället för att gå till attack.

”Sociala medier sprider saker så fort att folk vill förstöra dig innan du ens fått möjligheten att växa, utbilda och lära dig från dina misstag”, skriver han och fortsätter:

”Jag uppskattar alla som kontaktat mig vänligt, och som erbjöd sig att utbilda och lära mig. Det är vad jag behövde och det mottogs”.

DaBaby.
DaBaby.
A post shared by LONG LIVE G (@dababy)
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE