Jonnie Irwin: Jag tvingades bort från ”En plats i solen” – efter cancerbeskedet

Brittiske tv-profilen: ”Gjorde ont”

Jonnie Irwin, den tidigare programledaren för ”En plats i solen”, meddelade sina chefer att han drabbats av obotlig cancer.

Då tvingades han lämna programmet – mot sin vilja.

– Det krossade mitt hjärta, jag kände mig djupt besviken, säger han till The Sun.

Tidigare i november avslöjade programledaren Jonnie Irwin, 49, känd från både ”En plats i solen” och ”En plats på landet”, att han drabbats av en obotlig form av cancer.

Han fick diagnosen i augusti 2020, och trots att han genomgått såväl strålning som cellgiftbehandling har han fortsatt att spela in tv och arbeta med diverse reklamprojekt.

Men han har inte synts till i ”En plats i solen” längre. Nu hävdar Irwin att producenterna köpte ut honom och vägrade förlänga hans kontrakt efter att han berättat om sjukdomen.

”Djupt besviken”

De hänvisade till strul med försäkringen.

– Det gjorde ont. Det krossade mitt hjärta, jag kände mig djupt besviken. Jag kan inte ens kolla på programmet nu, säger han till The Sun.

– Så fort människor får reda på att du har cancer så räknar de ut en. Ja, jag har cancer i fjärde fasen som är dödlig, men inte än, så låt mig leva medan jag kan.

Jonnie Irwin.
Jonnie Irwin.

Han hade lett programmet sedan 2004 och känner sig besviken över hur det slutade.

– Inom två veckor var någon annan på tv och gjorde mitt jobb. Jag kände bara att jag förtjänade lite mer av dem efter 18 år. Det var mitt första tv-jobb och det var speciellt för mig, säger han.

Produktionsbolaget: ”Tog till alla medel”

Produktionsbolaget Freeform hävdar däremot att de gjorde sitt yttersta för att Irwin skulle vara kvar.

”Vi tog till alla medel för att göra det möjligt för Jonnie att fortsätta filma internationellt med oss under coronapandemin, men produktionsbolaget lyckades inte säkra ett adekvat försäkringsskydd för honom”, skriver de.

”Vi förstår givetvis hur frustrerande det här måste vara för honom under den här extremt tunga perioden”.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN