Väder-Lasse pappa igen efter dramatisk förlossning: ”Hittade oss i hissen”

Det ska barnet heta

Publicerad 2022-10-12

Lasse ”Väder-Lasse” Rydqvist och hustrun Malva Lindborg har fått en ny solstråle i familjen.

Men förlossningen gick lite väl snabbt och de blivande tvåbarnsföräldrarna hittades av personalen i sjukhushissen.

– Det var verkligen raketfart och vi åkte väl in i grevens tid, säger han till Aftonbladet.

Det var mitt i varma juli som populära tv-meteorologen Lasse ”Väder-Lasse” Rydqvist avslöjade att han och hans fru Malva Lindborg väntar barn.

– Det är två år sedan vi fick vår dotter Nora och det är skitroligt att vi ska få barn igen, förklarade Lasse Rydqvist för Aftonbladet.

Nu har det nya familjetillskottet gjort entré och känslorna svallar över för den nyblivne pappa.

– Vi svävar verkligen på moln, det är en liten solstråle som vi har fått. Det är verkligen en ögonsten. Det är märkligt hur man kan rymma så mycket kärlek för tre stycken, säger Lasse Rydqvist som hyllar det faktum att han är omringad av tjejer.

Han fortsätter: 

– Vi har en dotter sedan tidigare och man minns nästan inte hur det var, men det är verkligen så fantastiskt som man minns det. Det är verkligen 3 000 gram och 49 centimeter ren kärlek. 

Lasse ”Väder-Lasse” Rydqvist med Nora och nyfödda Ines.

”De hittade oss i hissen”

Själva förlossningen ägde rum på Huddinge sjukhus i söndags klockan 11.24 och det gick undan.

– Det gick väldigt fort. De hittade oss i hissen kan man säga. Vi kom dit och min fru hade så kraftiga värkar så hon fick lägga sig ned med mig som stöd för ryggen i hissen. Då var det en kvinna som satt mitt emot hissdörrarna när de öppnade och sa ”här behövs det hjälp på en gång”. Så vi blev inskrivna tio i elva och trettiofem minuter senare var det klart. Det var verkligen raketfart och vi åkte väl in i grevens tid.

När Aftonbladet pratar med Lasse Rydqvist är han hemma och pustar ut.

– Nu är vi i bebisbubblan, jag har mina tio dagar som jag ska vara hemma, sedan kommer min fru Malva att vara ledig till att börja med. Sedan ska jag ta över och vara pappaledig.

Det ska flickan heta

Paret har redan enats om ett namn på den lilla tösen.

– Vi har gett henne namnet Ines, det var min fru som kom på det. Jag kom på storasysters namn.

Apropå storasyster Nora, hur han hon reagerat på den nya familjemedlemmen?

– Det har varit väldigt positivt. Hon låg och sov när vi kom hem så hon vaknade ju upp till en helt ny värld. Men det enda hon vill är att hålla i bebisen. Hon tycker det är jättekul, men hon kan få infall som tvååringar kan få så man får vara med lite, haha!

Förstås en väldigt tidig fråga, men funderar ni på fler barn?

– Jag gillar barn väldigt mycket så det är inte alls omöjligt. Men det kanske får ta ett tag om vi bestämmer oss för att försöka skaffa en tredje.

Lasse Rydqvist

ANNONS