”Gomorron Sverige”-duon går skilda vägar

”Fantastisk kollega som jag kommer att sakna”

1 av 3
NÖJE

”Gomorron Sverige”-duon Åsa Avdic och Peter Salander splittras.

Det meddelade programledaren Åsa Avdic på Instagram tidigare i dag.

– Sista Gomorron Sverige för den här gången, sen måste jag tydligen lämna tillbaka honom till SVT Stockholm?!?, skrev hon.

Programledarna Åsa Avdic och Peter Salander på ”Gomorron Sverige” i SVT kommer hädanefter gå skilda vägar. Åsa Avdic la upp en bild på duon före sändning, där hon meddelade förändringen.

”Sista Gomorron Sverige för den här gången, sen måste jag tydligen lämna tillbaka honom till SVT Stockholm?!? Aja, det var himla roligt så länge det varade och nu gör vi ett program!”, skrev hon.

Även om beskedet kom plötsligt för tittarna, är det något som Peter Salander vetat om en tid. Hans programledarvikariat tar nämligen slut, efter att ha varit utlånad till Gomorron Sverige från SVT Stockholm under en tid. Det är nu dit han återvänder.

– Åsa är en fantastisk kollega som jag kommer att sakna mycket, hälsar Peter Salander i ett sms till Nöjesbladet.

Tittarna är besvikna

Tittarnas reaktioner lät inte vänta på sig, och flera var besvikna över att inte få se honom i programmet längre.

”Trist, men dom bästa flyttas alltid på. Märkligt”, skriver en tittare i kommentarerna till bilden.

”Så himla synd! Det har varit inget annat än en fröjd att se er tillsammans!!”, skriver en annan.

Peter Salander har utöver sin roll i rutan även vikarierat på andra uppdrag, bland annat som som planeringsredaktör och liveprogramledare. Ulf Johansson, ansvarig utgivare för ”Gomorron Sverige”, berättar att Peter Salander har agerat inhoppare sedan en tid tillbaka.

– Peter Salander är inte en av våra ordinarie programledare för ”Gomorron”. Nu kommer en av våra ordinarie tillbaka efter en föräldraledighet, och då har vi inte behov av lika många inhoppare, säger Ulf Johansson.

Åsa Avdic har ingen kommentar att ge utan hänvisar till sitt Instagraminlägg.

ARTIKELN HANDLAR OM