Besökarna stämmer fiaskofestivalen – vill ha 800 miljoner

Gästerna besvikna på Fyre festival – kan bli en dyr historia

Raseriet mot havererade Fyre Festival fortsätter.

Nu stäms arrangörerna på 800 miljoner kronor av besvikna besökare - som tagit hjälp av superadvokaten Mark Geragos.

Konsekvenserna för kaosfestivalen Fyre Festival kan bli digra.

Flera missnöjda festivalbesökare har gått ihop och stämmer arrangörerna på 100 miljoner dollar, motsvarande drygt 800 miljoner kronor, skriver The wrap. Till sin hjälp av de kändisadvokaten Mark Geragos, som tidigare företrätt stjärnor som Michael Jackson and Chris Brown.

Initiativtagare till stämingsansökan är en festivalbesökare som betalat nästan 18 000 kronor för sin biljett, men stämningen omfattar flera målsäganden.

Fyre Festival skulle bli en lyxig musikfestival på en privat ö i Bahamars. Besökarna betalade tusentals krornor för att bland annat se Blink 182, Migos och Major Lazer uppträda. I stället möttes de av nedskräpade stränder, trasiga tält och middag i form av rostbröd.

Har bett om ursäkt

Bilder från festivalen spred sig snabbt i sociala medier, och arrangörerna Billy McFarland och Ja Rule har tvingats förklara kaoset offentligt. Enligt dem drabbades ön av en storm, vilken drog ner hälften av tälten och slog till mot vattenrören. Samtidigt anlände de första gästerna.

– Vi var lite naiva när vi trodde att vi kunde göra det här själva första gången. Nästa år kommer vi definitivt börja tidigare, sa Mc Farland.

Som plåster på såren planerar Ja Rule och Billy McFarland att arrangera en ny festival nästa år.

Publisert:

LÄS VIDARE