Isabella: Alla hot blev värre när jag skilde mig

Foto: Martin Petersson
Isabella Löwengrip har en vakt boende hos sig.

avHans Shimoda

NÖJE

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip tvingas se över sina säkerhetsrutiner.

Det har gått så långt att hon numera har en person från ett vaktbolag boende hos sig.

– Alla hot blev värre när jag skilde mig, säger hon.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 27, har tusen järn i elden och flänger runt världen för att promota sina företag som gör allt ifrån skor till skönhetsprodukter. Men framgången har en baksida. I helgen hände något som gjorde henne rädd.

”I fredagskväll när jag var på hockeymatch fick jag ett samtal från det säkerhetsbolag jag jobbar med som berättade att en situation hade uppstått så i lördags innan jag hämtade barnen gick vi igenom mina säkerhetsrutiner”, skrev hon på sin blogg i går.

”Det är business för ligan”

Senare samma kväll gick Isabella på Diabetesgalan på Grand Hôtel och där får Nöjesbladet en pratstund med henne om det som hänt.

– Det händer egentligen saker hela tiden. Det är en kombination av att jag är kvinna och att mina bolag växer. Så fort jag varit med i någon tidning eller som förra veckan, i BBC och pratat om pengar, så eskalerar hoten.
Isabella förklarar att hoten och människorna som står bakom dem har förändrats.

– Tidigare var det män och kvinnor som hade läst om en och som skapade sig en relation till mig. Nu rör det sig mer om en liga. Det är business för dom.

”Har en vakt som bor hemma hos mig”

På frågan om det är att bli kidnappad hon är rädd för så nekar hon.

– Nej, det funkar så att de håller fast en person och sen tvingar de en att föra över pengar via mobilt bank-id. Det är så det går till.

Det var alltså i helgen som hotbilden stärktes.

– Jag fick ställa in mina åtaganden. Men jag har ett team och vaktbolag som jobbar för mig. Jag har också en person från vaktbolaget hemma som bor hos mig större delar av tiden. Man får helt enkelt sitta hemma med den personen och kolla Netflix eller gå ut och göra roliga saker, förklarar Isabella med ett skratt.

Trots larm och vaktbolag så är Isabella rädd. Inte så mycket för sin egen del som för sina två barn.

– Alla hot blev värre när jag skilde mig. Men jag har en plan och hade jag inte haft barnen hade jag känt mig lugnare. Det är därför jag aldrig visar deras ansikten i bloggen.

ARTIKELN HANDLAR OM