Pernilla Wahlgrens trafiktabbe visas i tv: ”Blir ju mörkrädd...”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Kanal 5
Ur ”Wahlgrens värld”.

Pernilla Wahlgren övningskörde med dottern i ”Wahlgrens värld” på torsdagen.

Men det gick inte helt rätt till – vilket får tittarna att rasa på sociala medier.

”Blir ju mörkrädd... Tur man inte kör bil i Stockholm så man inte riskerar möta de där”, skriver en på Kanal 5:s Facebook.

I ”Wahlgrens värld” får tittarna följa Bianca Ingrossos väg mot körkortet. I ett klipp på Kanal 5:s Facebook övningskör Pernilla Wahlgren med dottern, men i stället för att sitta i framsätet bredvid Bianca Ingrosso sitter hon bakom henne, i baksätet. På platsen bredvid förarsätet sitter Benjamin Ingrosso.

Det har fått uppmärksamma tittare att ilskna till. Handledaren ska nämligen ha uppsikt över körningen – vilket hen har i framsätet.

”Gör flera olagliga handlingar”

”Är de medvetna att de gör flera olaglig handlingar, det sitter en som inte har körkort och de som har ansvar sitter därbak + att övningsskylten sitter upp och ner!! Bara för att det är reality-tv så få det inte gå till så!!”, skriver en på Kanal 5:s Facebook.

”Hoppas Transportstyrelsen blir uppmärksammade på denna övningskörning man nyss bevittnade.. Blir ju fan mörkrädd.. Tur man inte kör bil i Stockholm så man inte riskerar möta de där.. djeez..”, menar en annan.

”Får man övningsköra med föräldern i baksäte...?!?”, undrar en annan.

Till slut upptäcker även Pernilla Wahlgren sin fadäs.

– Men gud! Jag kom på att jag inte får sitta här i baksätet när du övningskör, säger hon plötsligt.

Har tabbat sig förr

Det är dock inte första gången som familjen Wahlgren bryter mot trafikreglerna.

Pernilla Wahlgren lät sin sjuårige son sitta på taket när bilen rullade 2014. Då drabbade hennes bloggläsare samman om lämpligheten.

”Det kommer alltid att finnas moraltanter”, skrev Pernilla Wahlgren i ett sms till Nöjesbladet då.

Förra året hamnade Pernilla Wahlgren och sonen Oliver Ingrosso i trubbel, när artisten svängde in vid en mack för att tanka. Men på macken var kön ringlande lång, varpå Pernilla Wahlgren beslutade sig för att strunta i bensinpåfyllningen i stället.

– Kö är så himla jobbigt. Jag är ju kändis, jag är inte van vid att stå i kö, sa hon i programmet.

Men det resulterade i soppatorsk – mitt i Stockholmstrafiken.

Och i somras rasade Biancas bloggläsare, efter att hon skrivit om en champagnelunch med sin mamma – som avnjöts strax före övningskörningen.

– Jag har övningskörningsskylt på, min mamma har tagit handledarkurs och allt är lagligt, sa Bianca i en vlogg.

Men, påpekade vissa läsare, att dricka och köra är inte helt okej. Andra menade dock att ett glas champagne kan vara okej, då det bara blir olagligt först när man gått över en viss promillehalt.

Publicerad: