Sexanklagade SR-kvinnan portad från redaktionen

Av: Leo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

SR-programledaren som anklagats för sexuella trakasserier är portad från sin förra redaktion.

Medarbetare uppmanas samtidigt att mörka hennes frånvaro, uppger Expressen.

SR-kvinnan får lämna programmet
Foto: Marcus Ericsson
SR-kvinnan får lämna programmet

Aftonbladet har tidigare skrivit om att en populär kvinnlig programledare på Sveriges Radio anklagas för sexuella trakasserier. Flera medarbetare berättar om kränkningar, närmanden och sexuella anspelningar från kvinnan. 

En internutredning påbörjades för drygt tre veckor sedan. Den är nu avslutad men det saknas tydliga besked om hennes framtid inom Sveriges radio. Enligt uppgifter till Aftonbladet lämnar kvinnan programmet men hon blir kvar på SR.

”Känner sig lurade”

Nu skriver Expressen att kvinnan inte får vistas i redaktionens lokaler längre. Tidningen rapporter också om att medarbetare uppmanas att ljuga om varför hon är borta från programmet.

– Många i vår publik är oerhört arga för att vi mörkar och känner sig lurade. Men vi får inte göra annat just nu. Det som är kvar på plattformarna är bilder på NN och vi får inte ta bort dem. Det måste vara kvar, sedan vet jag inte hur länge. Men det är så att vi måste fortsätta hävda att hon är sjukskriven, och att det är därför hon är borta, säger en medarbetare till tidningen.

”Ersätts av en annan kollega”

Under onsdagen hölls ett krismöte på redaktionen. Och medarbetare uppges må så dåligt av situationen att sändningarna tvingas tas över av andra avdelningar inom SR.

Enligt uppgifter har den kvinnliga programledaren sjukskrivit sig från arbetet. 

Nu ersätts hon av andra programledare. 

– Under den här veckan och åtminstone nästa vecka ersätts programledaren av en kollega, säger en källa till Aftonbladet.

Aftonbladet har vid upprepade tillfällen sökt programledaren utan resultat.

Publicerad:

LÄS VIDARE