The Crown (tv-serie)

Netflix: Inga varningsskyltar i ”The crown”

Streamingjättens svar efter önskemålen från ministern och Dianas bror

Av: 

Torbjörn Ek

Prinsessan Diana (spelad av Emma Corrin) och Prince Charles (spelad av Josh O Connor).
Prinsessan Diana (spelad av Emma Corrin) och Prince Charles (spelad av Josh O Connor).

NÖJE

Netflix går emot önskemål från prinsessan Dianas bror och den brittiska kulturministern.

Det blir inga varningsskyltar i ”The crown”.

– Vi har fullt förtroende för att våra medlemmar förstår att det är fiktion som är brett baserat på historiska händelser, säger en talesperson för streamingtjänsten till Mail on Sunday.

Nu svarar Netflix på kritiken mot ”The crown” och kravet på att inkludera någon form av ansvarsfriskrivning eller varningstext i den populära tv-serien om den brittiska kungafamiljen.

– Vi har alltid presenterat ”The crown” som ett drama och Vi har fullt förtroende för att våra medlemmar förstår att det är fiktion som är brett baserat på historiska händelser. Därför har vi inga planer på, och ser inget behov av, att lägga till en varningstext, säger en talesperson för Netflix till Mail on Sunday.

Oliver Dowden.

Kulturministern: Netflix borde vara tydlig

Den brittiska kulturministern Oliver Dowden hade i en intervju med samma tidning fört fram att många tittare kunde ha svårt att skilja på vad som var sant och inte i ”The crown”.

– Jag är rädd att en generation av tittare som inte levde när händelserna ägde rum kan missta fiktion för att vara fakta, sa han till Mail on Sunday.

Kulturministern önskade att Netflix hade lagt till en varningstext i början av varje avsnitt:

– Det är ett mycket vackert producerat fiktivt verk, så som med andra tv-produktioner borde Netflix vara väldigt tydlig med att det är just det i början.

Prinsessan Dianas bror Charles Spencer.

Dianas bror vill ha varningstext

Även prinsessan Dianas lillebror, Charles Spencer, 56, har fört fram samma önskan, att Netflix skulle lägga in en varningstext om att ”The crown” inte är en dokumentär. I en intervju med ITV:s pratshow ”Lorraine” berättade han om sin oro att tittare kunde ta serien för absolut sanning.

– Jag tror att det skulle hjälpa ”The crown” otroligt mycket om man i början av varje avsnitt konstaterade att: ”Det här är inte sanning, men det är baserat på verkliga händelser”, sa han i intervjun enligt BBC News.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om att prins Charles vänner rasat mot den senaste säsongen av ”The crown” som handlar om den brittiska kungafamiljen på 1980-talet och fokuserar på det krakelerande äktenskapet mellan Charles och Diana som senare skulle dö i en bilolycka.

– Det här är drama och underhållning för kommersiella ändamål som görs utan hänsyn till de faktiska personer som är inblandade och får sina liv kapade och utnyttjade, sa en källa nära prins Charles till Daily Mail då.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Det byggde på en lögn”

ÄMNEN I ARTIKELN

The Crown (tv-serie)

Netflix

Prinsessan Diana

Prins Charles