”Bingolottos” tabbe: Därför var kvällens brickor redan ifyllda

Bingolottos midsommarlotter var redan ifyllda av funktionen ”autodutt”.
Bingolottos midsommarlotter var redan ifyllda av funktionen ”autodutt”.

Många trodde att de redan vunnit i kvällens ”Bingolotto”.

I appen var flera köpta spelbrickor redan ifyllda.

– Det finns en funktion som heter autoduttning och den kör man med testsiffror, säger Mikael Kjellström, affärsområdeschef på Folkspel.

Flera Bingolottospelare har hört av sig till Aftonbladet och visar upp nyinköpta brickor – men brickorna 2, 3 och 4 var redan ifyllda.

– Jag kan se tre av fyra dragningar i appen. Det är på dagens lott och min sambos mormor visar att hon fått bingo, säger en tipsare som vill vara anonym.

Är kvällen förstörd nu?

– Nej men det hade varit kul att inte veta. Hela anledningen till att man spelar är ju att få delta live. Man sitter ju allihop och kollar på programmet hela kvällen. Det förstör det roliga lite.

Bingolottos IT-tabbe i appen

Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström försäkrar dock att numren inför kvällens dragning inte är de rätta. Det var testnummer som låg kvar efter veckans test av systemen.

– Det är alltid skönt med uppmärksamma spelare, men det är inte dagens nummer. I appen finns det en funktion som heter autoduttning, och den kör man med testsiffror. IT-teknikerna har väl glömt att ta bort dem, säger han.

Programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg.
Programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

Artister i Bingolotto midsommar 2021

Kvällens Bingolotto leds av Lotta Engberg och Stefan Odelberg. Artisterna Charlotte Perrelli, Gustaf och Viktor Norén från Mando Diao och Alvaro Estrella uppträder.

Programmet börjar klockan 20.00, och tills dess kommer brickorna att vara tomma, menar Mikael Kjellström.

– Man kan vara helt lugn, i kväll klockan 20.00 är de garanterat borta. De kan med spänning sätta sig framför tv-apparaterna och hoppas på vinst.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE