Amanda Schulman

Hannah och Amanda stäms på miljoner

Konkursförvaltaren har gått till tingsrätten: ”Nu avgörs saken där”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Hannah Widells och Amanda Schulmans bolag dras inför tingsrätten.

Konkursförvaltaren stämmer poddprofilerna på fem miljoner plus ränta.

– Vi har inte kommit överens i den här frågan och därför har jag lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten. Nu avgörs saken där, säger han till Breakit.

Hannah Widell och Amanda Schulman.
Hannah Widell och Amanda Schulman.

Konkursförvaltaren har inte kunnat komma överens med Hannah Widell, 45, och Amanda Schulman, 40, efter att duons satsning på skönhetssalonger gått i konkurs. Därför stäms de nu på miljonbelopp i tingsrätten, skriver Breakit.

Konkursförvaltaren kräver att det konkursade bolaget, som bär namnet Hannah & Amanda Fashion AB, ska betala tillbaka totalt 5 miljoner kronor plus ränta, som ska gå till fordringsägare som företaget har skulder till.

Aftonbladet har tagit del av stämningsansökan och bakgrunden till domstolsärendet är en affär som genomfördes bara några dagar före skönhetssalongerna försattes i konkurs. Ett annat av bolagen i Hannah Widells och Amanda Schulmans koncern valde att köpa loss klädverksamheten från bolaget som var på randen till konkurs.

Krävs på fem miljoner

Den affären låg på 6,1 miljoner kronor, men bara 1,1 miljoner betalades kontant. Resten av summan, 5 miljoner kronor, kvittades mot en skuld som Hannah & Amanda Fashion AB hade sedan tidigare till ett annat bolag i duons koncern.

Det är de miljonerna som konkursförvaltaren Gustav Kling nu vill åt. Enligt honom kan kvittningen av skulden ha lett till att den egna koncernen fått gå före andra fordringsägare. Därför kräver han att pengarna ska betalas tillbaka till konkursboet. I andra hand begär konkursförvaltaren att återbetalningen sker genom varulagret, duons varumärke Daisy Grace eller i sista hand koncernens e-handelsplattform.

– Vi har inte kommit överens i den här frågan och därför har jag lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten. Nu avgörs saken där, säger Gustav Kling till sajten Breakit.

Aftonbladet har varit i kontakt med Hannah Widell angående konkursförvaltarens stämningsansökan.

– Det är inget vi vill kommentera, vi låter rätten ha sin gång, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Nordic Nest – beställ här!

Nordic Nest

Amanda Schulman och Hannah Widell.
Publisert:

LÄS VIDARE

UNIK KARTLÄGGNING: Abbas alla miljarder

ÄMNEN I ARTIKELN

Amanda Schulman

Hannah Widell

Konkurs