Björn Ulvaeus nya uppdrag - blir ambassadör för Missing People

Av: Anna & Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:
Björn Ulvaeus med ambassadörsdiplomet.
Foto: URBAN ANDERSSON
Björn Ulvaeus med ambassadörsdiplomet.

NÖJE

Björn Ulvaeus blir ambassadör för den ideella sökorganisationen Missing People.

Abba-legendaren känner framför allt djupt med de anhöriga.

– En sådan fruktansvärd ångest, sorg, oro och ilska som måste finnas inom dem.

Den ideella organisationen Missing People har hjälpt polisen att hitta försvunna personer i många år. Det är frivilliga som hjälper till vid sökandet.

Nu har Missing People fått sin första ambassadör och det är Abba-legendaren Björn Ulvaeus som är imponerad av organisationens arbete. Han tänker framför allt på de anhöriga och den oro och ångest de upplever. De som försvinner är till största delen i åldersspannet 16-20 år följt av 11-15 år.

”Fruktansvärd ångest”

– Jag har ofta tänkt på att det är fullständigt omöjligt att sätta sig in i hur det måste vara för en föräldrar som förlorar ett barn. Ett barn som försvinner. Man vet inte vart, man vet inte hur, man vet inte hur det mår – man vet ingenting, säger Björn Ulvaeus i en film för Missing People och fortsätter:

– En sådan fruktansvärd ångest, sorg, oro och ilska som måste finnas inom dem. Den måste vara obeskrivlig. Missing People letar efter sådana som försvunnit och de gör det med häpnadsväckande bra resultat.

Fler sökningar under pandemin

Missing Peoples styrelseordförande Magnus Idebro är glad att ha lyckats knyta Björn Ulvaeus som ambassadör för organisationen, till stor del för att han likt medlemmarna i Missing People har ett stort hjärta och visar ett starkt engagemang.

– Björn Ulvaeus är en sådan person och jag är stolt över att han vill vara en viktig del av oss och stödja den viktiga samhällsinsats våra volontärer och andra gör som helt bygger på frivillighet och ideellt arbete.

Förra året gjorde Missing People 454 aktiva sökinsatser, en ökning med 58 procent mot året innan. Enligt Magnus Idebro berodde ökningen till stor del på den pågående pandemin som har ökat den psykiska ohälsan.

– Pandemin påverkade både antalet sökinsatser som vårt sätt att arbeta.

Är du bäst på schlager? Tävla mot Tobbe Ek här!

Publicerad:

LÄS VIDARE