Vem är Monstret i ”Masked singer”? Här är alla ledtrådar

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om Monstret

I ”Masked singer” döljer sig kändisar bakom masker.

Det är upp till en expertpanel och tv-tittarna att gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vem är Monstret? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Monstret
Monstret

Avsnitt 1:

 • Låt: Jennifer Lopez och Pitbulls ”On the floor”
 • Möjliga ledtrådar: Tidningsurklipp med rubriken ”fick på pälsen”, platser som Mexiko, London, New York, Paris, ordet jordbruk.
 • Monstrets egen beskrivning:
  – Jag är ett monster, världens gulligaste monster och vem jag är bakom masken har verkligen färgat av sig. När jag var barn ville jag gärna höras, men inte synas. Nu får jag chansen att bli anonym igen, det har jag ingenting emot. jag hade läshuvud och fick hoppa över ettan och trodde nog att jag skulle börja jobba som lärare i framtiden. Det var när jag kom till Österland som jag upptäckte den stora världen. Det var rena New York, fast mitt arbete tog mig till en annan viktig stad i väster. Egentligen är jag en rätt jordnära person, jag har alltid bott på landet och det passar också in på mitt jobb. Nu ska jag prova nåt som jag aldrig gjort förut. Dags för det här monstret att skaffa en ny stil.
 • Panelens gissningar:
  Felix Herngren: Det är en snubbe som står där så jag tänker att det är Timbuktu, för han är monsterbra.
  Pernilla Wahlgren: Jag såg att dansarna var två ögon så jag säger bara Eagle-Eye Cherry.
  Måns Zelmerlöw: Jag hakade upp mig på bakom masken och att masken färgar av sig. Vilka har mask på sig, jo hockeyspelare och framför allt hockeymålvakter så välkommen Henke Lundqvist.
 • En sista ledtråd:
  Hur känd är är du?
  – Jag är till och med känd i rymden.

Avsnitt 2:

Var inte med.

Avsnitt 3:

 • Låt: Billie Eilish ”bad guy”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Vinnarskalle. Svaghet: Svårt att hantera press. Såpbubblor, bananer, tv-programmet ”Tur i kärlek”.
 • Monstrets egen beskrivning:
  – Jag har länge känt att jag inte får göra det jag vill på grund av den jag är. Men nu när jag får gömma mig bakom en mask har jag äntligen chansen att ta ut svängarna och utmana mig själv. Jag är inte bara ett monster. Jag är också en typisk oxe. Jag är en tjurig jäkel. Det var jag redan som barn, men jag är också lite för snäll för mitt eget bästa. Det här med tv är inget nytt för mig. Jag gjorde min tv-debut redan som 15-åring. Jag har jobbat som programledare utomlands. Jag har inte alltid haft tur i kärlek själv, men jag är något av en äktenskapsförmedlare, jag har varit med och fört massor med människor samman. Livet har inte alltid varit en dans på rosor. Det är tur jag har humor. Och jag har ofta skojat om mig själv. Innan nån annan hinner göra det. Min stora dröm är att göra en riktig monstershow om mitt eget liv. Sen kan jag lägga av.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Nu plötsligt ändrades rösten, nu tyckte jag att det lät som Siw Malmkvist igen. Men samtidigt otroligt svårt. Jag tog några enkla ledtrådar, men jag tror att det är för enkelt, med bananerna och att livet inte varit en dans på rosor. Nån som dansat mycket, Sean Banan.
  Felix Herngren: Nu tänker jag programledare utomlands. Kan det vara Markoolio? Men så kände jag är det Dregen? Det var riktigt lökig sång.
  Måns Zelmerlöw: Jag var helt säker på att det var en kille, men nu lät det mer som en tjej. Det skulle kunna vara en politiker, det var lite väsig röst. Är det Mona Sahlin som står där?
  Nour El Refai: Jag tänker att du är vigselförrättare. Jag tror att du är Rossana Dinamarca.
 • En sista ledtråd: En tyrolerhatt.

Avsnitt 4:

Var inte med.

Avsnitt 5:

 • Låt: Bon Jovis ”You give love a bad name” och Agnes ”Fingers crossed”
 • Möjliga ledtrådar: Kändispremiär. Jeopardy med Magnus Härenstam. Gungbräda. Såpbubblor. Korsord.
  Hellenius: Vad vet vi så här långt? Jo vi har fått lära oss att det är en tjurig människa, du har viss självdistans, och har jobbat som tv-programledare, men utomlands och även fungerat som äktenskapsförmedlare.
  – Jag kanske inte är yngst i gänget och jag blir lätt trött i den här dräkten. Men jag är ett proffs och när det gäller vet jag hur man levererar show. Fast alla i panelen verkar inte riktigt fatta det. Ett monster går sällan obemärkt förbi, men jag önskar ofta att jag gjorde det. Man måste få skratta och ha kul även om man mår skit. Monty Python är mina idoler även om jag inte alltid ser ”the bright side of life”. Jag har pluggat på universitet och är rätt allmänbildad. Det har jag haft nytta av i livet. Ni har säkert sett mig i olika frågesporter. Jag har jobbat med att sälja mjukglass och undervisat i språk. även gästspelat som marinavfallstekniker. Positiva svängningsrörelser kring ett jämviktsläge i ett mekaniskt system, det är nog min största stund i mitt jobb. Hittills. Ikväll ska jag visa en helt ny sida. Nu du Måns, nu blir det monsterrock.
 • Panelens gissningar
  Nour El Refai: Jag tror att du är en kvinna med mogen röst, du har varit en scenperson länge, du är inte gammal men du är äldre. Jag tänkte att det kan vara Eva Rydberg, men jag tänker också att det kan vara Kikki Danielsson.
  Felix Herngren: Det här med frågesport, Monty Python, det var lite gamla tv-bilder, jag tänker att det är Jeja Sundström kanske.
  Pernilla Wahlgren: Jag är faktiskt inne på samma spår som Nour, därför att om man översätter i korsordsspråk positiva svängningsrörelser så blir det bra vibrationer. Så jag tror också att det är Kikki. För er som inte minns så vann ju Kikki över mig i Melodifestivalen 1985 med just ”Bra vibrationer”.
  Måns Zelmerlöw: Jag kom hit idag och tänkte att jag ska gissa på Mats Wilander. Men sen började du sjunga…
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag har vunnit Rockbjörnen.
  – Jag har aldrig vunnit Melodifestivalen.
  – Jag har sjungit könsord i ett pensionärsprogram i tv.
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Jag brukar uppskatta tystnaden och lugnet i mitt monsterland långt bort från mediebruset. Räkna aldrig ut ett monster för jag är en vinnare även när oddsen har varit emot mig och nu får jag göra det som jag har gjort många gånger förut, gå ut på scen och visa var skåpet ska stå.

AVSNITT 5: MONSTRET AVSLÖJADES

Kikki Danielsson gömde sig bakom masken.

Ledtrådarna förklarade:

 • Jordnära person, eftersom hon bor på landet och sjunger country.
 • Flyttade till ”Österland”, Växjö där fotbollslaget heter Öster.
 • Den viktiga staden i väster är countryns hemstad Nashville.
 • Äktenskapsförmedlare eftersom många par har träffats på dansgolvet när Kikki sjungit.
 • Gästspelat som marin avfallstekniker: Kikki hade roll som sopåkare i komediserien ”Sjölyckan” som utspelar sig i skärgården.
 • Känd i rymden: En asteroid är döpt efter Kikki.
 • Frågesporter: Kikki har tävlat i ”Jeopardy” och uppträtt i ”På spåret”.
 • Programledare utomlands: Kikki har haft en egen show i Nashville.
 • Tyrolerhatten eftersom hon kan joddla.

Artikeln uppdateras kontinuerligt för varje gång nya ledtrådar nämns i programmet om vem som döljer sig under masken.

Publisert:

LÄS VIDARE