Narcos

”Narcos”-medarbetare skjuten till döds i Mexiko

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Carlos Muñoz Portal, som ansvarade för inspelningsplatserna i Netflix-serien ”Narcos”, har skjutits till döds under ett jobbuppdrag.

Hans kropp återfanns i en bil med flera skotthål i ett område i Mexiko, skriver El Pais.

Carlos Muñoz blev 37 år gammal.

Carlos Muñoz Portal sköts till döds när han spanade efter inspelningsplatser för säsong 4 av hyllade Netflix-serien ”Narcos” i ett område i Mexiko.

En vän till Muñoz berättar för spanska El Pais att ”Narcos”-medarbetaren på måndagen åkte iväg på egen hand för att fotografera en specifik plats. Timmar senare hittades han skjuten till döds i en bil.

Vad som ligger bakom skjutningen är oklart. Bilen återfanns på en grusväg i ett område nordost om delstaten Mexiko som har flest registrerade mord i hela landet. Bara i juli registrerades 182 mord, rapporterar El Pais.

Jobbade med Bond-film och Mel Gibson

Muñoz var en erfaren platschef, vars arbetsuppgifter var bland annat att sköta kontakten med myndigheter och ansvara för inspelningsplatser. Förutom ”Narcos” har han även jobbat med flertalet andra Hollywoodproduktioner i Mexiko, som Tony Scotts ”Man on Fire”, Mel Gibsons ”Apocalypto” och Bond-filmen ”Spectre”.

Netflix bekräftar dödsfallet i ett uttalande:

”Vi är medvetna om Carlos Muñoz Portals bortgång, högt respekterad och vi skickar våra kondoleanser till hans familj. Omständigheterna kring hans död är fortfarande oklara, men myndigheterna fortsätter att utreda dem”, skriver Netflix i uttalandet, enligt The Hollywood Reporter.

Polisen har inga vittnen

Lokala polismyndigheten har svårt att pussla ihop händelseförloppet, då de inte har några vittnen än, skriver El Pais.

Säsong 3 har nyligen haft premiär på Netflix.

I säsong 4 av ”Narcos” förflyttas fokus från Colombia till Mexiko och den fruktade Juarez-kartellen. Det återstår att se om produktionen kommer genomföra sina planerade inspelningar i Mexiko. Under det senaste decenniet har narkotikarelaterat våld i Mexiko tvingat ett par film- och tv-produktioner att flytta eller avbryta sina inspelningar, skriver The Hollywood Reporter.

Carlos Muñoz Portal blev 37 år gammal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Skandalerna bakom tv-serien Narcos på Netflix

ÄMNEN I ARTIKELN

Narcos

Netflix