Kidman om våldsamma scenerna med Skarsgård

1 av 2 | Foto: TT
Nicole Kidman.
NÖJE

HOLLYWOOD. I miniserien ”Big little lies” som HBO Nordic började sända på måndagskvällen spelar Nicole Kidman en välbärgad men kuvad hustru.

Rollen som hennes sjukligt kontrollerande make görs av Alexander Skarsgård.

För den 49-åriga stjärnan kostade de våldsamma scenerna med Hollywoodsvensken på.

– När jag kom hem om kvällarna satt jag i badet och grät, säger hon när hon tar emot Nöjesbladet på ett hotell i Beverly Hills.

Ändå kan hon inte hävda att hon inte visste vad hon gav sig in i. Tillsammans med Reese Witherspoon ligger den Oscarsbelönade skådespelerskan bakom filmatiseringen av Liane Moriartys bästsäljare från 2014.

– Jag blev nyfiken på historien eftersom det var en australiensisk författare. Jag läste ut den på en natt. Framför mig såg jag en fantastisk möjlighet för fem kvinnor.

Snart satt hon på ett plan till Australien.

”Ett villkor”

– Jag träffade Liane på ett café i Sydney. Jag sa att jag lovade att Reese och jag skulle få serien gjord om hon lät oss köpa rättigheterna. Hon gick med på det på ett villkor – att jag skulle spela Celeste.

Kidman skrattar.

– Det var alltså hon som tillsatte rollen.

”Big little lies” är regisserad av Jean-Marc Vallée (”Dallas buyers club”) och kretsar kring fem kvinnor – spelade av Kidman, Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern och Zoe Kravitz. De är mammor till unga skolbarn i ett till synes perfekt område i kuststaden Monterrey i Kalifornien. Men en händelse på skolan sätter saker i rullning som får tillvaron att rämna.

”Är komplicerad”

En av dem som tycks leva den största lögnen är Kidmans rollfigur.

– Celeste är komplicerad. Hon är tystlåten och pratar inte om sina hemligheter. Hon känner att hon måste skydde sin familj.

För Kidman blev flera av scenerna smärtsamma påminnelser om det hon sett via sitt FN-engagemang för våld mot kvinnor.

– Det här är svårt att prata om med tanke på att tittarna bara sett början av serien. Men inspelningen var tuff eftersom vi ville göra det så äkta och autentiskt som möjligt. Jag var rätt fysisk sönderslagen efter en rad scener.

”Inte Alex fel”

Det låter överdrivet, men Kidman förtydligar resonemanget.

– Jag kom hem och var blåslagen överallt. Min kropp var riktigt skadad. Det var absolut inte Alex fel. Han var otrolig. Det var bara sättet vi gjorde det på och hur Jean-Marc filmar.

Stuntpersonal gick enligt Kidman inte att använda.

– Det hade inte gått att få det lika verkligt. Vi ville att tittarna ska känna att de ser en del av livet. Jag hoppas att vi lyckades.