Christer Sjögren: ”Det är chockerande”

Sörjer Lars ”Dille” Diedricson

1 av 3
Christer Sjögren.
NÖJE

Lars ”Dille” Diedricson är död.

Nu sörjer vännerna och kollegorna schlagerprofilen.

– Jag kommer att minnas honom som en varm, hjärtlig och trevlig människa., säger Christer Sjögren.

Lars ”Dille” Diedricson har dött, 55 år gammal. Senast schlagerprofilen och låtskrivaren stod bakom ett bidrag i melodifestivalen var 2012. Då med låten ”Don't let me down”, som framfördes av Christer Sjögren och Lotta Engberg. När Nöjesbladet når Sjögren har han precis nåtts av beskedet.

– Det är ju chockerande. Vi har inte haft jättemycket kontakt den senaste tiden men han har ju skrivit flera låtar till mig, säger han.

Sjögren beskriver hur han kom Diedricson nära dels under Melodifestivalen, men också när de jobbade i studion. Tillsammans med Lasse Holm producerade Diedricson Sjögren och Engbergs gemensamma skiva där ”Don't let me down” var titelspåret.

– Jag gillade att jobba med honom i studion. Han var kompetent och duktig och framför allt godhjärtad. Jag kommer att minnas honom som en varm, hjärtlig och trevlig människa.

”Godhjärtad person”

En annan melodifestivalstjärna som också samarbetat med Diedricson är Charlotte Perrelli.

– Fruktansvärt tragiskt! En så pass ung människa. Han var en godhjärtad varm person med ett härligt skratt. Jag minns honom med ett leende på läpparna, säger hon.

Charlotte Perrelli vann Eurovision Song Contest i Israel 1999 med ”Take Me To Your Heaven” - ett bidrag som Diedricson varit med och skrivit. Hon blickar tillbaka på segern.

– Vi var med om en speciell tid i vårt liv, både Dille och jag. Jag minns speciellt när vi höll varandras händer under omröstningen i Jerusalem och skrattade och sa att vi är på rätt plats på jorden för att tro på underverk! ..... och Vi vann!

”Fruktansvärt tråkigt”

Bert Karlsson tillhör en av de personer som jobbat tillsammans med Diedricson den senaste tiden.

– Det här är fruktansvärt tråkigt. 55 år gammal. Det är åt helvete. Det är orättvist, säger han till Nöjesbladet.

Enligt Bert Karlsson skrev han och Diedricson en låt tillsammans som inte kom med i årets melodifestival. Senast de pratade var för två veckor sedan.

De båda låtskrivarna lärde känna varandra i början på 80-talet, i samband med hitlåten ”Somarnatt” som Diedricson framförde med sitt band Snowstorm. Bert hyllar sin vän och kollegas låtskrivartalanger.

– Jag kommer att minnas honom som en av de bästa låtskrivarna melodimässigt sätt. Han visste vad folk ville ha, säger Bert Karlsson.

”Stor sorg”

Även Magnus Carlsson, tidigare sångare i gruppen Barbados, har uttryckt sin sorg.

”Det är med stor sorg jag nås av beskedet att Lars "Dille" Diedricson lämnat oss. Vi har jobbat mycket tillsammans, Dille producerade mycket åt Barbados, bl. a. "Världen Utanför" och skrev flera av våra hitlåtar som t ex "Allt som jag ser" och "Grand Hotell". Musiksverige har förlorat en stor profil med fantastisk humor och stort hjärta. Mina tankar går nu till Dilles anhöriga”, skriver han på Instagram.

Linda Bengtzing tackar Diedricson för låten ”Jag ljuger så bra”.

”Utan den låten vore jag inget. Den skrevs av Dille, Martin och Pling.
Idag fick jag veta att Lars "Dille" Didriksson har gått bort. Alla tankar till din familj Dille. Så sorgligt och ofattbart. Så som döden är. Men dina låtar kommer leva för evigt. Ditt minne oxå. Tack för allt du skapade. Åt mig och andra... Du var en härlig typ. Med så stooort hjärta!”, skriver hon på Instagram.

Även Richard Herrey har uttryckt sig i sociala medier.

”Nej inte Dille! Vad sorgligt. Tankar går till familj och vänner”, skriver han på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM