Robert Gustafsson om Anders Jansson: Vi ville ha med någon lite lagom tjock

Komikerna gör Oscarsrevyn ihop i Göteborg

Oscarsrevyn flyttar från Stockholm till Göteborg.

Ny i ensemblen är Anders Jansson.

– Vi ville ha med någon som är lite lagom tjock, säger Robert Gustafsson.

Han säger det, förstås, med glimten i ögat, men menar att det finns lite allvar bakom också.

– Vi har en liten, liten kille som heter Kim (Sulocki). En lång och tjusig primadonna (Sanna Nielsen). Och så en smal sparris, det är jag. Rent visuellt blir det ju roligt, säger Robert Gustafsson.

- Anders Jansson är ju två meter lång och väger väl 110 pannor. Han är urtypen för en Kalle på spången-figur. Han har Edvard Persson-kvaliteter.

Men det väl är i Göteborg, inte Skåne, ni ska uppträda…?

– Anders är väldigt populär i Göteborg. Och där finns inga nöjesprofiler kvar, alla har flyttat utom Lasse Kronér.

Kvar från de två säsongerna på Oscarsteatern i Stockholm är också Rachel Molin. Däremot försvinner Dan Ekborg och Vanna Rosenberg, båda är på Stockholms Stadsteater i höst.

– Jag fick en rak förfrågan om att vara med. Det ska bli kul att jobba med Robert, vi har träffats och gillat varandra och vad vi gör, men aldrig jobbat ihop. Och jag som har kört mycket solo, tycker det ska bli kul att vara en del av en ensemble igen, som när jag gjorde ”Spamalot!”. Och så att få spela revy. Det har funnits på min bucket list, att spela revy, säger Anders Jansson.

Mycket från originaluppsättningen blir kvar, men Robert, Anders, regissören Edward af Sillén och författaren Calle Norlén har filat på nya nummer.

– Sedan har vi ju sådant som anknyter till nyhetshändelser. Och med Donald Trump och svenska valet och annat, så kommer vi att vara så aktuella som möjligt, säger Robert.

Anders, kommer du att plocka fram några av dina kända figurer, typ Tiffany Persson eller Morgan Pålsson?

– Vet inte, inte omöjligt, men det är ju inte säkert de fungerar ihop med det övriga i revyn. Man kan hitta på nya personer. En del måste ju ändras. Jag kan sjunga, men har ju inte 1/10 av Dan Ekborgs röstresurser.

Oscarsrevyn har premiär 21 september på Lorensbergsteatern.

Anders Jansson om…

…andra projekt:

– På vårt bolag Anagram är jag med och utvecklar kommande projekt. Det finns tankar på fler ”Starke man”, men jag har ju ingen egen tv-kanal… Och Johan Wester och jag gör vår podd ”Nyfikat”.

Robert Gustafsson om…

… andra projekt:

– I sommar är det farsen ”Flaggan i topp” i Kalmar, premiär 29 juni. Det är en norsk och två svenska filmer på gång, men när och om de blir av vet man aldrig. Filip & Fredriks ”Tårtgeneralen” är en av dem, men det lär inte bli av före sommaren.

– Under flera dagar i sträck har jag gjort intervjuer med tyska journalister för ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”. Intresset är väldigt stort i Tyskland. Någon gång ska väl gubben dö, men skulle det bli en 102-åring-film, är det nog tyska intressen som driver det.

Publisert: