Därför gråter Läckberg hos Skavlan

1 av 4

avRebecka Ljung

NÖJE

Camilla Läckberg brister ut i tårar i veckans ”Skavlan”.

Pappans död finns ständigt med henne.

– Han fick aldrig se vad som hände med böckerna.

I veckans avsnitt av ”Skavlan” berättar Camilla Läckberg, 42, om familjen. Tittarna får veta hur hon straffar sina barn när de inte sköter sig – och när programledaren Fredrik Skavlan för hennes pappas död på tal, tåras hennes ögon.

Författaren och ”Let’s dance”-profilen förlorade sin pappa i levercancer, då hon själv var 19 år gammal. Det känns fortfarande tungt.

Läckberg: ”Lever med pappas död”

– Det väcker mycket känslor när jag tänker på det. Mycket funderingar också. För mig handlar det väldigt mycket om vad man missar. Jag lever ju med pappas död hela livet. För jag lever ju med saker som han går miste om.

Deckarförfattarens ögon svämmar över av tårar när hon pratar om det känsliga ämnet i tv-studion. Hon önskar att hennes pappa hade fått se henne blomma ut till den succéförfattare hon är i dag.

”Hade varit ofantligt stolt”

– Han fick aldrig se vad som hände med böckerna, vilket han hade varit ofantligt stolt över. Han älskade böcker och författare, säger Camilla Läckberg till ”Skavlan” i SVT.

Att han inte är där som morfar i dag är också en tung sorg för författaren.

– Han får inte se mina barn växa upp. Ett helt liv med nånting som man går miste om. Det är inte bara en sorg där och då.

ARTIKELN HANDLAR OM