Pressade schemat på ”Så mycket bättre”-inspelningen: ”Orosmoment”

Här samlas artisterna på Gotland

GOTLAND. Inspelningarna av ”Så mycket bättre” är i full gång.

Och med det kommer även det pressade schemat för artisterna.

– Jag tror att jag kommer att sova i dagar efter det här, säger Måns Zelmerlöw.

Måns Zelmerlöw, 36, Molly Hammar, 26, och Nordman är några av artisterna som är på plats under pressträffen på pensionat Grå Gåsen på Gotland där inspelningen av den trettonde säsongen av TV4:s långkörare ”Så mycket bättre” pågår.

Artister har under flera tidigare säsonger vittnat om det extremt pressade schemat under inspelningen, och även i år fortsätter TV4 med de långa inspelningsdagarna.

Nordman, Anna Ternheim, John Engelbert, Molly Hammar, Daniela Rathana och Måns Zelmerlöw i ”Så mycket bättre” 2022.
Nordman, Anna Ternheim, John Engelbert, Molly Hammar, Daniela Rathana och Måns Zelmerlöw i ”Så mycket bättre” 2022.

– Jag har gjort en hel del tv-program men jag har nog aldrig varit med om ett tv-program där det är så konstant, från sju på morgonen till ett på natten, säger Måns Zelmerlöw, som medverkat i de flesta större tv-produktioner sedan sitt genombrott i ”Idol” 2005.

– Det är väldigt kul, men jag tror att jag kommer att sova i dagar efter det här.

Blev varnad av Ingrosso

Kring tioårsjubileumet av ”Så mycket bättre” genomförde TV4 en stor förändring i formatet som innebär att artisterna inte längre har en egen dag. Med undantag för ett par värdar är inga av de övriga artisterna med under hela inspelningen.

I år är det Anna Ternheim och Molly Hammar som är värdar och Molly Hammar säger att hon blev förvarnad av vännen Benjamin Ingrosso, som tidigare varit med, om det hektiska schemat.

– Ett av mina största orosmoment innan det här är var att jag visste att det skulle bli lite sömn och mycket prat och sång. Så jag var väldigt rädd för att min röst inte skulle palla. Då sa Benjamin att ”du kommer att vakna 07.15 varje morgon och tro att du inte kan prata för att du är hes men sedan kommer du att komma igång”. Och det hade han helt rätt i, säger hon.

Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw

”Lärt oss mer och mer”

Martin Nygren är exekutiv producent, och säger att han inte tycker att schemat är lika pressat som tidigare år.

– Sista åren har vi lärt oss mer och mer vad vi behöver och inte behöver, så vi kan skala ner mer och gå direkt på kärnan. Det är långa dagar, men det funkar ju, säger han och fortsätter:

– Nu är ju inte alla här hela tiden. Tidigare gjorde vi allting i grupp, alla var med på allting, nu bryter vi ner dem i lite mindre grupper. Det ger lite utrymme för lite återhämtning, lite luckor.

”Så mycket bättre” sänds i höst.

Molly Hammar
Molly Hammar

Alla artister i ”Så mycket bättre” 2022:

Molly Hammar (värd)

Anna Ternheim (värd)

Anne-Lie Rydé

Olle Jönsson

Norlie & KKV

Nordman

Daniela Rathana

Darin

Måns Zelmerlöw

John Engelbert från Johnossi

Albin Lee Meldau

Maja Francis

Aftonbladets nöjesreporter Natalie Demirian och fotograf Robin Lorentz Allard på plats på Grå Gåsen i Burgsvik på Gotland.
Aftonbladets nöjesreporter Natalie Demirian och fotograf Robin Lorentz Allard på plats på Grå Gåsen i Burgsvik på Gotland.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE