Olle Jönsson till ”Så mycket bättre” – och Darin gör comeback

Även Molly Hammar medverkar – Aftonbladet avslöjar de första namnen i TV4:s succéprogram

Uppdaterad 2022-04-26 | Publicerad 2022-04-25

I juni drar inspelningarna av ”Så mycket bättre” igång.

Nu kan Aftonbladet avslöja de första artisterna som ska medverka: Olle Jönsson, Darin och Molly Hammar.

– Även i år satsar TV4 på att blanda återvändare med nya namn, säger en uppgiftslämnare.

I juni väntas inspelningarna av TV4:s långkörare dra igång på pensionat Grå gåsen i Burgsvik på Gotland.

Enligt uppgifter planerar TV4 att börja gå ut med namnen på de medverkande i sina egna program ”Nyhetsmorgon” och ”Efter fem” under veckan, men redan nu kan Aftonbladet avslöja de första av artisterna.

Flera källor bekräftar att Lasse Stefanz frontman Olle Jönsson, 66, kommer att vara med.

– TV4 vill ha med personer som har en livshistoria och Olle har så klart mycket att berätta efter att ha spelat i över 50 år, säger en person med god insyn.

Darin återvänder

Precis som de senaste tre säsongerna kan tv-tittarna vänta sig en blandning av debutanter och återvändande artister i höstens säsong av ”Så mycket bättre”. Några kommer att vara med under hela säsongen, medan de flesta kommer att medverka i allt från två till fem avsnitt.

En av de artister som varit med tidigare och som, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare, nu kommer att återvända till ”Så mycket bättre” är Darin, 34.

– Ja, men jag vet inte hur mycket han kommer vara med. Jag har fått intrycket att han mer ska gästa och vara med i ett eller två avsnitt kanske, säger en källa.

Darin gjorde stor succé när han deltog i säsongen som sändes 2012 och gjorde egna versioner av låtar från bland andra Magnus Uggla, Olle Ljungström och Maja Ivarsson. ”En apa som liknar dig” och ”Astrologen” tillhör fortfarande hans mest streamade låtar på Spotify. Sedan dess har Darin även kommit ut som homosexuell.

– Darin har legat högt upp på TV4:s önskelista bland återvändarna och de hoppas på att han ska vilja berätta mer om hur det varit att komma ut. Men det är inte alls säkert att han är så sugen på att prata om det, säger en uppgiftslämnare.

Molly Hammars uppgift: hålla igång samtalen

Även Molly Hammar, 26, ska vara med i den kommande säsongen.

– Det verkar som att hon är en av de artisterna som ska vara med i alla avsnitt, säger en person i musikbranschen.

Sedan hon tävlade i ”Idol” 2011 har hon kortat dubbelefternamnet Pettersson Hammar och bara behållit det senare. Hammar tävlade i Melodifestivalen 2015 och 2016, och har blivit ett välkänt ansikte på den svenska musikerscenen, men saknar fortfarande de breda hitsen. 2020 dök hon upp i ett avsnitt av ”så mycket bättre” när hon hjälpte Silvana Imam att tolka en av Benjamin Ingrossos låtar.

– Hon gjorde intryck på produktionen då och Molly är social och har en förmåga att hålla igång och få samtal att flyta. Det behövs i ”Så mycket bättre” och när upplägget har luckrats upp så inte varje artist har sitt eget program och alla inte behöver tolka varandras låtar gör det inte så mycket att Molly inte har så många egna låtar. Nu kan hon istället få tolka andras så det här kan absolut bli hennes stora genombrott, säger en källa.

Aftonbladet har sökt TV4 för en kommentar. I måndagens ”Efter fem” bekräftade TV4 att Olle Jönsson och Molly Hammar är klara för ”Så mycket bättre”.

ANNONS