Keyyos dödsskräck – mötte vild elefant

”Har nästan dödat 19 människor”

Hon gick vilse i TV3-äventyret i Nepals djungel.

Plötsligt stod hon öga mot öga med en farlig elefant.

– Jag tänkte att tar det slut här måste jag ha ringt mamma innan jag kolar vippen, säger Kristina ”Keyyo” Petrushina.

I ”The Journey” ger sig Keyyo tillsammans med Therese Ahlshammar, Peter Stormare, Roy Fares, Izabella Scorupco och Alfred Svensson ut på en episk vandringsresa genom Nepal där de tar sig över floder, berg och djungler.

– Det var väldigt knäppt och roligt och något jag i vanliga fall absolut inte skulle ha hakat på. Men jag kände att nu jävlar måste jag utmana mig själv. Det var helt magiskt alltså, säger Keyyo om upplevelsen.

Kristina ”Keyyo” Petrushina.
Kristina ”Keyyo” Petrushina.

Det finns inget tävlingsmoment i programmet, fokuset är istället på relationer och personlig utveckling. Men kändisgänget stöter likväl på utmaningar.

I Nepals djungel finns allt från tigrar och krokodiler till noshörningar och aggressiva elefanter, och den sistnämnda arten träffade Keyyo på redan första dagen.

Izabella Scorupco och Keyyo vilse i Nepal.
Izabella Scorupco och Keyyo vilse i Nepal.
Elefanten ska ”nästan” ha dödat 19 personer.
Elefanten ska ”nästan” ha dödat 19 personer.

Parningssäsong

– Jag, Roy och Izabella gick vilse. Då tänker man att ”jamen det är tv, det här gör de för att det ska bli spännande”. Men nej, det här var bland det läskigaste jag har gjort i hela mitt liv.

I avsnittet förklarar en guide att det under inspelningsperioden var parningssäsong för elefanterna, vilket gör djuren extra oberäkneliga.

Guiden säger även att flera elefanter i området kända för att ha gjort utfall mot människor och en för att ”nästan ha dödat” 19 personer.

– Vi visste inte var vi skulle, var vi var, var resten av gruppen eller inspelningsteamet var. Och så kom det en vild elefant mitt i allt. Det var riktigt obehagligt. Det får man se i programmet, men den var väldigt nära.

Keyyo när elefantens vrål hörs på nära håll.
Keyyo när elefantens vrål hörs på nära håll.
Izabella Scorupco, Roy Fares och Keyyo följer guiden.
Izabella Scorupco, Roy Fares och Keyyo följer guiden.

Ville ta farväl av mamma

Keyyo blev så rädd att hon ett tag fruktade för sitt liv och plockade upp telefonen för att ringa sin mamma ”och tacka för sig”.

– Jag försökte hela tiden att ringa min mamma på Facetime men det gick inte. Jag tänkte att tar det här slut här måste jag ha ringt henne innan jag kolar vippen.

I efterhand inser dock Keyyo att elefantmötet var en häftig upplevelse.

– Det var spännande men läskigt i stunden. Man vill se alla coola, exotiska djur men samtidigt var vi på deras hemmaplan. Hur ståtliga de än är så är det ju vilda djur, man måste ha respekt för det.

The Journey har premiär den 15 augusti på Viaplay och visas på TV3 21.00.

Keyyo, Izabella Scorupco och Therese Alshammar är tre av deltagarna i ”The Journey”.
Keyyo, Izabella Scorupco och Therese Alshammar är tre av deltagarna i ”The Journey”.
Publisert:

LÄS VIDARE