Kevin Spacey åtalas för sexuella övergrepp

”Penetrerande sexuell aktivitet utan samtycke”

Kevin Spacey.
Kevin Spacey.

Kevin Spacey åtalas än en gång för sexuella övergrepp, skriver The Guardian.

Skådespelaren ska ha utsatt tre män för fyra olika fall av övergrepp.

– Han har också blivit åtalad för att ha förorsakat att en person utsattes för penetrerande sexuell aktivitet utan samtycke, säger Rosemary Ainslie, chef på CPS.

Skådespelaren Kevin Spacey, 62, åtalas för fyra fall av sexuella övergrepp, skriver The Guardian.

Enligt den brittiska brottbekämpande myndigheten CPS handlar det om tre män som har blivit utsatta för sexuella övergrepp av Kevin Spacey.

– Han har också blivit åtalad för att ha förorsakat att en person utsattes för penetrerande sexuell aktivitet utan samtycke, säger Rosemary Ainslie, chef på CPS, till The Guardian.

Övergreppen ska enligt Sky News ha ägt rum i London mellan 2005 och 2008. Ett av övergreppen ska ha skett i Gloucestershire 2013.

Kevin Spacey 2017.
Kevin Spacey 2017.

Tidigare anklagelser mot Kevin Spacey

Kevin Spacey är en Oscarsbelönad skådespelare som länge verkat i Hollywood.

2017 kom de första anklagelserna mot honom, då i samband med metoo. Skådespelaren Anthony Rapp berättade då att Spacey närmat sig honom sexuellt när de jobbade tillsammans. Spacey var då 26, Rapp var endast 14. Spacey svarade att han inte mindes händelsen.

Sammanlagt har över 30 män anklagat Spacey för sexuella övergrepp och trakasserier genom åren. Skådespelaren har tidigare varit uppe i rätten men har aldrig blivit dömd.

Kevin Spacey har hela tiden nekat till alla anklagelser. Han har ännu inte uttalat sig gällande det senaste åtalet.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE