”Idol”-Sunny om råden och stödet från sin farbror Tareq Taylor

”Han säger att jag ska göra min grej”

Hennes kända farbror kampanjar för henne i sociala medier.

För Aftonbladet berättar ”Idol”-Sunny om stödet från Tareq Taylor.

– Han har varit väldigt stöttande, säger hon.

Sunny Taylor, 20, skymtades redan i ”Tareq Taylors matresa” på SVT i våras när hon surfade med sin pappa Zafer Taylor, 50, kändiskockens yngre bror, som var en av huvudpersonerna i det hyllade programmet.

Och nu har Tareq Taylor, 52, strösslat sin Instagram med uppmaningar om att rösta på sin brorsdotter i ”Idol”.

Sunny Taylor.
Sunny Taylor.

Gett råd

”Jag tycker att hon är helt fantastisk och detta är hennes stora dröm. Hoppas att du också vill hjälpa henne att förverkliga drömmen och hjälpa henne vidare i tävlingen”, skriver Tareq Taylor bland annat, till sina över 200 000 följare.

– Han vet ju hur det är att ha press på sig på det sättet så han har gett mig lite fina råd och vi har pratat om att han vet hur det känns, säger Sunny Taylor inför den första fredagsfinalen.

Sunny med pappa Zafer och mamma Sharon.
Sunny med pappa Zafer och mamma Sharon.

Har du fått några specifika råd från honom?

– Det är mest att han stöttat mig och sagt: ”Du ska bara göra din grej” och ”du är bra”. Hela min familj har varit väldigt supportive.

Har folk känt igen dig från matresan också?

– Ja, det är några stycken faktiskt. En kille har följt mig ända sen matresan och sett hela min utveckling och han var till och med i publiken under kvalveckan, det är häftigt.

Pappa Seif med bröderna Tareq och Zafer.
Pappa Seif med bröderna Tareq och Zafer.

”Varit väldigt stöttande”

Utanför TV4:s talangtävling har Sunny Taylor jobbat på kafé och extra på en förskola. Samtidigt har hon sjungit tillsammans med sin pappas band. Pappa Zafer sökte själv till ”Idol” 2011 och knep en guldbiljett och under kvalveckan var han också på plats i ”Idol”-studion, komplett med en surfbräda med Sunnys namn.

– Jag brukar följa med pappa och surfa. Om jag inte hoppar i själv så fotar jag honom. Hela vår familj är väldigt tajta och kärleksfulla. Jag och min pappa är väldigt nära. Hela mitt liv har jag kommit till honom och frågat om råd och han stöttar mig som fan i detta. Och det är klart att Tareq också har varit väldigt stöttande. De bryr sig och jag älskar dem väldigt mycket. Hela min familj betyder väldigt mycket för mig.

Första fredagsfinalen av ”Idol” sänds fredag 1 oktober 20:00 på TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE