Linda Evangelista: Mitt utseende förstördes

Supermodellen avslöjar varför hon drog sig undan offentligheten

Linda Evangelista 2005, tio år innan hon säger sig ha fått sitt utseende förstört av ett ingrepp. Arkivbild.
Linda Evangelista 2005, tio år innan hon säger sig ha fått sitt utseende förstört av ett ingrepp. Arkivbild.

Hon var en av de hetaste supermodellerna, men de senaste fem åren har Linda Evangelista, 56, knappt synts i offentligheten.

Nu skriver hon i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram att anledningen är att hon genomgick ett skönhetsingrepp som misslyckades.

”Till dem av mina följare som har undrat varför jag inte har jobbat när mina jämnårigas karriärer har blomstrat. Anledningen är att jag blev brutalt vanställd av ingreppet Cool Sculpting, en behandling som gjorde motsatsen till vad som utlovats”, skriver hon.

Ingreppet går ut på att frysa kroppens fettceller, men det som hände var att cellerna i stället förökade sig, enligt Linda Evangelista. Hon skriver att hon nu genomgått två ingrepp för att försöka rätta till resultatet, men att det inte har hjälpt.

Linda Evangelista 2005.
Linda Evangelista 2005.

”Jag har blivit, som medierna skriver, omöjlig att känna igen”, skriver hon och tillägger att hon lider av depressioner och inte har velat visa sig offentligt eftersom hon får kommentarer om sitt utseende.

”Jag har blivit en enstöring”, skriver hon i sitt känslosamma inlägg.

Stämmer företaget

I kampen för att gå vidare stämmer Evangelista nu företaget som gjorde ingreppet och hoppas att hon genom att prata om vad hon varit med om kan göra sig av med sina skamkänslor.

”Jag är så trött på att leva så här. Jag skulle vilja kunna lämna mitt hem och hålla huvudet högt, trots att jag inte ser ut som mig själv längre”.

Reaktionerna på supermodellens inlägg blev starka. ”En ikon är alltid en ikon”, skriver skådespelaren January Jones. ”Du är älskad” skriver modellen Christy Turlington. Gwyneth Paltrow kommenterar med en hjärtemoji.

Linda Evangelista föddes i Ontario, Kanada 1965. 1985 började hon jobba för Karl Lagerfeld på modehuset Chanel och blev så småningom hans musa. Under sent 1980- och tidigt 90-tal blev hon en av supermodellerna som kallades ”big five” tillsammans med bland andra Cindy Crawford och Naomi Campbell.

Tillsammans med Kyle MacLachlan 1996.
Tillsammans med Kyle MacLachlan 1996.
Publisert:

LÄS VIDARE