Norska ”Paradise hotel” inför ny regel när deltagarna har sex

Har gjort om inför den kommande säsongen

Deltagarna i den nya säsongen av ”Paradise hotel” Norge.
Deltagarna i den nya säsongen av ”Paradise hotel” Norge.

Norska ”Paradise hotel” inför samtyckeskrav före sex.

Deltagaren Stian Trulsen tror att produktionen agerade efter händelsen i svenska versionen.

– Vi fick höra från dag ett att om vi skulle ha sex måste vi samtycka med tummen upp till kameran, båda parter, säger han till VG.

Det är inför premiären av säsong 15 av ”Paradise hotel” i Norge som tidningen VG skriver att en ny regel om samtyckeskrav har införts i realitysåpan.

– Så om det blev lite för intimt ringde de och sa att vi måste ge tummen upp. Det var en händelse mellan mig och Emil som bara var på skoj, där de ringde och sa ”ni måste ge tummen upp”. Då sa jag att jag aldrig skulle ligga med Emil, säger deltagaren Stian Trulsen.

– Men för all del, det är viktigt att de har koll. Det är nog något de måste ha efter det som hände i Sverige.

Nekar till att ändringen skett efter skandalen

Nents programchef Christian Meinseth bekräftar för tidningen att de har infört ett samtyckeskrav, men säger att de inte gjort ändringen på grund av det som hände i svenska ”Paradise hotel”.

– Nej, men vi har naturligtvis jobbat med säsongen och tittat på våra processer kring formatet, så vi ser till att ”Paradise hotel” är något som både är lockande att titta på och roligt att vara deltagare i, säger han till VG.

Svenska ”PH” skrotades

I april briserade skandalen i svenska ”Paradise hotel” där två kvinnliga deltagare anklagade en manlig deltagare för övergrepp under inspelningen, övergrepp som delvis dessutom sändes ut i Viafree och Viaplay.

Nent beslutade sig för att först pausa och sedan helt stoppa resten av säsongen som hade spelats in hösten 2020, och även skrota den redan inspelade säsongen som var tänkt att sändas hösten 2021.

Publisert:

LÄS VIDARE