Oväntade vändningen i ”Bonde söker fru”: Heidi lämnar Peja

Okända samtalet som fick henne att lämna gården: ” Jag ångrar att jag var med”

Efter svartsjukedramat: Heidi lämnar oväntat Pejas gård.

Nu berättar brevskrivaren att hon egentligen aldrig ville vara med i ”Bonde söker fru”.

– Jag ångrar att jag inte åkte hem direkt efter första natten på gården, säger hon.

Den stormiga relationen mellan mjölkbonden Pär Eric ”Peja” Nilsson, 64, och brevskrivaren Heidi, 53, har blivit ett av de stora samtalsämnena i årets ”Bonde söker fru”, med svartsjukedrama på gården, passionerade kyssar och kärleksförklaringar. Därför blev nog många tittare förvånade när Heidi i onsdagens avsnitt självmant valde att lämna gården, innan Peja hunnit skicka hem någon av sina brevskrivare.

– Jag känner att mina känslor inte är besvarade längre så därför vill jag åka hem, säger hon i programmet.

Hemliga samtalet

För Aftonbladet berättar Heidi varför hon valde att åka hem.

– Efter frukosten när kamerorna inte var med gick jag till honom under ett äppelträd i trädgården. Där sa han att ”jag har inga känslor för dig längre”. Då kände jag att det inte fanns någon anledning att stanna kvar längre. Jag ville åka hem direkt. Det fanns ingen anledning att vänta till eftermiddagen och att han skulle göra ett val inför kamerorna.

Heidi.
Heidi.
Heidi packar väskorna efter det okända samtalet med Peja i ”Bonde söker fru”.
Heidi packar väskorna efter det okända samtalet med Peja i ”Bonde söker fru”.

Peja bekräftar att de hade ett samtal när kamerorna inte var med, men säger att han försökte förklara sin situation.

– Jag sa till henne att de ju var tre stycken kvar som jag måste ta hänsyn till. Hon stack ut och tog väldigt mycket plats och då kände jag att jag var tvungen att backa undan lite för att ge alla möjlighet. Det märkte ju hon och då kände hon det som att jag inte visade samma känslor för henne som hon visade för mig, säger han.

– Jag hade förberett mig för att göra ett val, men jag var inte säker på hur jag skulle göra. Heidi gjorde verkligen avtryck hos mig och på gården. Så jag blev paff och lite överraskad över hennes snabba beslut att åka.

Heidi säger att borde ha åkt hem ännu tidigare och inte väntat till den femte dagen på Pejas gård.

– Jag ångrar att jag inte åkte hem direkt efter första natten på gården. Redan när vi kom dit kändes det som att han hade tappat intresset lite för mig och att han inte var likadan som på Sundbyholms slott.

Heidi lämnar Pejas gård.
Heidi lämnar Pejas gård.

”Ville egentligen inte vara med”

Egentligen hade hon inte velat vara med i ”Bonde söker fru” över huvud taget.

– Jag sökte faktiskt inte till programmet. Jag skrev inget brev. Jag hade skrivit till Peja på Messenger, men sa att jag inte ville vara med i tv. Men så frågade han om jag inte skulle komma till Sundbyholm ändå och så ringde TV4 upp mig och övertalade mig, säger Heidi.

– Jag ville egentligen aldrig vara med. Samtidigt hade jag fått känslor för honom och tänkte att jag gör det för hans skull och hoppas att han kanske får känslor för mig också.

Du fick ju snabbt starka känslor för Peja, hur mår du nu, har du kunnat gå vidare?

– Jag kände att jag behövde vara ensam och landa efter den här upplevelsen så jag har inte börjat dejta igen. Jag behövde få vara själv och umgås med min dotter och bara få komma över det här lite. Just nu känns det som att jag ångrar att jag var med, men hoppas att han och jag kan behålla en vänskap i alla fall, säger Heidi.

”Bonde söker fru” sänds på TV4 onsdagar 20.00.

Publisert:

LÄS VIDARE