Lars-Erik Berenett

Hassel-skådespelaren Lars-Erik Berenett död

Av: 

Rebecka Ljung

NÖJE

Lars-Erik Berenett har dött.

Den svenska skådespelaren känns igen från ”Hassel” och ”Skilda världar”.

Berenett blev 74 år gammal.

Lars-Erik Berenett, mest känd för sin roll som polisen med humör – Roland Hassel – har dött, efter en kort tids sjukdom.

Tolv filmer av ”Hassel”-drama blev det för Lars-Erik Berenett, fram till och med 2012. Under inspelningen av ”Hassel – förgörarna” som nådde publiken 2000 höll han på att kollapsa av den fysiska ansträngningen i sommarhettan.

Han har också gjort över 300 avsnitt av såpan ”Skilda världar”, i rollen som Harald Bovallius. Mest nyligen syntes skådespelaren i tv-serierna ”Jordskott” och ”Äkta människor”.

Omgiven av familjen

Berenett föddes i Skellefteå men växte upp i Uppsala, där han blev upptäckt av en amatörteaterledare. Efter studier på Calle Flygares tearerskola och Scenskolan i Göteborg, har han spelat på Göteborgs stadsteater, i filmer som ”Klänningen”, ”Barnens ö”, och ”Stockholm Östra” samt i en mängd tv-produktioner.

Ihop med tidigare hustrun Evabritt Strandberg, också skådespelare, har Lars-Erik Berenett den vuxna sonen Matti Berenett, som i rollen som Tom Bovallius även agerade sin pappas son i ”Skilda världar”.

Blev 74 år

Det har också varit känt att Lars-Erik Berenett och skådespelaren Maria Kulle, 56, levt som sambos. De har en vuxen son tillsammans.

På onsdagen somnade Lars-Erik Berenett in, 74 år gammal, omgiven av sina närmaste. Den sörjande familjen ber om att få bli lämnad i fred.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för 80-talsstjärnorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Lars-Erik Berenett

Hassel (tv-program)