Radiostation bannlyser Madonna efter kritiken mot Donald Trump

Sex journalister har gripits – nu stoppas Madonna.

Stjärnans eldiga tal mot Donald Trump har fått radiostationen Taxarkana att bannlysa hennes musik.

”Om alla radiostationer gjorde som oss skulle det bli ett starkt ekonomiskt budskap till Madonna”, skriver stationens chef Terry Thomas.

Trumpkritiken har blivit för ”opatriotisk” för plattvändarna i Texas.

”Att bannlysa Madonna handlar inte om politik utan om patriotism. Det känns bara fel att spela Madonnas låtar, betala henne royalties när hon visat oamerikanska känslor”. Om alla radiostationer gjorde som oss skulle det bli ett starkt ekonomiskt budskap till Madonna”, skriver stationens chef Terry Thomas.

Sa ”f-ordet” – tre gånger

Han syftar på det tal stjärnan höll vid Women’s March i Washington i lördags där hon bland annat pratade om att ”spränga Vita huset”. Hon nämnde även ordet ”fuck” tre gånger vilket fick tv-stationer att avbryta sin liverapportering av talet. Även språkbruket anges av radiostationen som skäl, under hashtagen ”Inget mer Madonna”.

Talet skapade genast starka reaktioner och har fått stjärnan att klargöra vad hon tycker ”tagits ur sin kontext” och att hon talade i metaforer.

”Jag är inte en våldsam person, jag förespråkar inte våld, och det är viktigt att människor hör talet i sin helhet och inte en lösryckt del tagen ur sitt sammanhang”, skriver hon på Instagram.

Journalister greps

Radiostationens beslut har fått blandade reaktioner på radiostationens Facebooksida: ”Jag stöttar er, Madonna är en skam för kvinnosläktet”, skriver en, ”Madonnas uttalande i tider med bombdåd i Boston och Paris visade prov på extremt dålig smak”, ”Madonna har inte varit beroende av att spelas av radiostationer på länge. Med sitt tal visade hon inget annat än patriotism” och ”antar att ert pr-trick fungerade, nu känner jag till den här radiostationen, tacka Madonna för det”.

I samband med upplopp vid presidentinstallationen i fredags greps 200 personer, däribland sex journalister som nekar till inblandning i skadegörelsen. Gripandena har fördömts av advokat- och journalistförbund.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln