Richard Gere om rädsla

avJens Peterson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: TT
Richard Gere.

BERLIN. I filmen ”The Dinner” spelar Richard Gere en politiker.
Privat engagerar han sig politiskt och träffade Angela Merkel i Berlin för att prata om Tibet.
– Det största brott Donald Trump gjort är att låta orden flykting och terrorist betyda samma sak för många, säger Richard Gere. Rädsla får oss att göra fruktansvärda saker.

”The Dinner” handlar om två bröder med fruar som möts. Richard Gere spelar den äldre, en upptagen politiker på väg att väljas till guvernör. Steve Coogan är den yngre, en arg man som varit lärare hela sitt liv. En attack mot en hemlös kvinna spelar en viktig roll för intrigen.
– Antalet hatbrott har ökat enormt sedan Donald Trump, säger Richard Gere, 67. Tyvärr stimuleras rädslan. Vi måste vara försiktiga hur vi pratar med och om varandra. Vi är alla människor som lever på den här lilla planeten tillsammans.

”Växt upp professionellt”

I filmen är Steve Coogans historelärare gift med Laura Linney och de har en tonårsson. För Linney är det tredje filmen mot Richard Gere, efter ”Primal fear” och ”Mothman”.
– Jag har växt upp professionellt tillsammans med Richard, säger Laura Linney, 53. Vi har gjort tre filmer tillsammans under olika årtionden och det är intressant att checka av och se var vi befinner oss i livet.

Grälsjuk lillebror

Steve Coogan har gjort många komiska roller, och imponerar som grälsjuk lillebror med många komplex.
– Det var utmanande med så mycket dialog. Det kunde bli radio, säger Steve Coogan, 51. Jag lyftes av att jobba med de här skådespelarna.

Även den brittiske stjärnan hade synpunkter på Donald Trump.
– Min rollfigur är konstant arg och låter sin bitterhet ta över. Han är mentalsjuk, men jämfört med USA:s president är det som en mild huvudvärk.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Film