Artisten Pandora misstänkt för skattebrott

I KLISTRET Här är Pandora på turné, 1995. Anneli Magnusson poserar framför turnébussen.
I KLISTRET Här är Pandora på turné, 1995. Anneli Magnusson poserar framför turnébussen.

Eurodiscodrottningen och melodfestivaldeltagaren Pandora misstänks för skattebrott, och i dag begärde länsrätten hennes bolag i konkurs.

Annelie Pandora Magnusson var en av de starkast lysande stjärnorna på 90-talets svenska eurodiscoscen. Alla som överhuvudtaget vistades på ett dansgolv minns hits som "Tell the world" och "Trust me" - som blev 1993 års mest säljande singel.

Men det var då - under eurodiscons glansdagar.

Sedan dess har karriären inte nått samma höjder för Annelie Magnusson. Hon har gjort två försök i Melodifestivalen, och hon kom åtta i en deltävling 2003 och femma i en deltävling 2004.

2005 släppte hon också ett nytt album, "9 lives" och arrangerade Sveriges genom tiderna största releaseparty. Kanske blev räkningen saltare än väntat. Pengar har hur som helst blivit ett problem för Pandora - och några nio liv ser hon just nu inte ut att få som artist.

För ett tag sedan begärde hon sitt företag Pandora Entertainment i konkurs, och i dag klubbades den i genom av Västmanlands Tingsrätt.

Den sammanlagada skulden för företaget uppgick till nästan 85 000 kronor. Annelie Magnusson är också under utredning för misstänkt skattebrott, rapporterar Sveriges Radio Västmanland.

Karin Henriksson

Publisert:

LÄS VIDARE