Leif GW tar upp mobilen i intervjun med Stefan Löfven

Vägrar berätta varför: ”Det är hemligt”

Av: Stina Dahlgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Leif GW Persson tog upp mobiltelefonen mitt under intervjun med Stefan Löfven.

Allt skedde under inspelningarna av ”Veckans brott”.

– Om jag får ett viktigt meddelande på min telefon är det klart att jag kollar det även om statsministern är där, säger han.

I “Veckans brott” gästade statsminister Stefan Löfven för att prata om problematiken med gängskjutningar. För programledaren Camilla Kvartoft och kriminalexperten Leif GW Persson berättar han hur regeringen jobbar för att motverka detta.

Mitt under det intensiva samtalet, där Camilla Kvartoft ställer statsministern mot väggen, gör Leif GW något som har fått tittarna att reagera. Han tar upp mobiltelefonen ur sin ficka, fingrar på knapparna ett tag och lägger sedan tillbaka den.

Bryr sig inte

Men kritiken han har fått angående att hålla på med mobilen när självaste statsministern sitter bredvid, är inget han bryr sig om.

– Sånt bekymrar inte mig. Om jag får ett viktigt meddelande på min telefon är det klart att jag kollar det även om statsministern är där, säger han.

Vad var det för viktigt meddelande du fick som gjorde att du var tvungen att kolla telefonen?

– Det kan jag inte gå in på, det är hemligt, säger Leif GW.

”Så gör man inte”

Etikettexperten Mats Danielsson menar att Leif GW inte borde ha tagit upp sin mobiltelefon.

– Självklart är det så att det är respektlöst. Man plockar inte upp mobiltelefonen och börjar pilla på den oavsett vem man sitter med. Det är av respekt för den andra personen, att den pratar. Så svaret är nej, så gör man inte.

Han har dock sin egen teori om varför kriminalexperten bröt mot sedvanligt vett och etikett.

– Han skiter ju i alla sådana här regler på ett småcharmigt sätt, och han är i den positionen att han kan kosta på sig det, säger Mats Danielsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE