- Jag hoppas Robbie blir bög

NÖJE

George Michael bryter tystnaden om sitt hemliga liv

1 av 2 | Foto: berättar öppet George Michael avslöjar flera av sina största hemligheter i dokumentären "A different story" som just nu visas på Popcornfestivalen i Stockholm. - Nu får fansen veta vad en del sånger handlar om, säger han.

BERLIN

George Michael vill ta hjälp för att slippa all uppmärksamheten.

-Jag hoppas Robbie Williams börjar ligga med killar så att pressen slutar jaga mig, säger han och skrattar.

Dokumentären "A different story" berättar om hans liv: älskaren som dog, hur han kom ut som homosexuell, när han greps av polis, alla juridiska bråk.

-Jag vågar inte onanera utan att ringa min advokat först, säger George Michael när jag träffar honom på världspremiären vid filmfestivalen i Berlin.

Älskaren dog i aids

"A different story" visas nu på Popcornfestivalen.

-Det började som en vanlig dokumentär, säger George Michael. Jag kände att det var ett bra tillfälle att förklara för fansen allt som hänt. Varför jag försvunnit ibland. Jag har inte förklarat mig på 15 år.

Hans mamma dog i cancer, hans älskare Anselmo i aids.

- Jag åt antidepressiv medicin i åratal för att hantera skräcken, säger han. Jag vill också skydda mina nära. Jag har två systrar, en av dem har inget emot att bli omnämnd. Men den andra säger aldrig till folk att hon är släkt med mig. Som om jag var en massmördare"

George Michael berättar att han gått i terapi i 15 år. Jag frågar om det är något han ångrar i sitt liv.

- Om jag vetat att jag skulle förlora den jävla stämningen för att bli fri från mitt skivkontrakt hade jag aldrig gjort det.

Ingen är mer kritisk än han själv över sitt utseende under 80-talet.

"Trodde jag var snygg"

- Jag hade mer varianter av skägg och mustascher än en hel bataljon kosacker. Jag ser ut som om jag trodde jag var skitsnygg. Jag skulle själv vilja sparka in mitt ansikte när jag ser en gammal video.

Jens Peterson