Så ska Stefan Eriksson fira vinsten av ”Farmen”

Inte rädd för urartad fest – trots misshandel, bråk och bränder

avJoni Nykänen, Leo Pettersson

NÖJE

Stefan Eriksson är vinnare av ”Farmen 2018”.

Han kommer nu att bjuda in de andra deltagarna till en finalfest − men tre kvinnor är definitivt inte välkomna.

– Jag orkar inte ha en massa tjafs så jag bjuder ingen av dem, säger han till Nöjesbladet.

Vildsvinsjägaren och konsulten Stefan Eriksson tog hem segern i ”Farmen” 2018. I det sista avsnittet vann han utslagsgrenen mot Helena Hedqvist i en nervrafflande final, där de skulle mäta upp två kilo råg i en säck.

Till slut kunde en överlycklig Stefan skrika ut sin lycka.

– Det är helt sjukt är det. Helt sjukt, helt sjukt, helt sjukt. Det är svinkul, säger han i programmet.

”Betett sig fruktansvärt dåligt”

I dagsläget umgås han med de flesta i ”Farmen” förutom tre. Det handlar om Kirsi, Ann och Louise.

– Ann och Louise har jag inte träffat så mycket. Kirsi har betett sig fruktansvärt dåligt. Så jag vill inte umgås med henne, säger han till Nöjesbladet.

Vissa konflikter från ”Farmen” är fortfarande vid liv?

– Många har pratat ut. De kanske inte har blivit bästa vänner, men de accepterar varandra i alla fall. Finalfest har vi den 24 mars och tanken är att folk ska kunna reda ut så mycket som möjligt så att man kan lämna ”Farmen” bakom sig och gå vidare.

Stefan Eriksson känner ett särskilt ansvar för festen.

– Ja, jag arrangerar det. Vi startar kvällen genom att äta på Paolos restaurang. Vi snackar där, umgås och går vidare till en restaurang där vi dricker bärs. Det viktiga är att vi är tillsammans och lär känna varandra utifrån vilka vi är utanför ”Farmen”. Ofta är det två olika typer av personer.

Om festen: ”Alla förutom tre är bjudna”

”Farmen 2018” har rakt igenom varit en säsong som, milt uttryckt, har kantats av mycket drama.

Många minns säkert den beryktade grötattacken när Louise Olsson attackerade Kirsi Pärssinen genom att slå en grötskål i huvudet på henne. Händelsen har senare polisanmälts av Kirsi Pärssinen.

Flera tv-tittare har också reagerat starkt mot programmets innehåll. Röster har höjts om att deltagarna ägnat sig åt mobbning och att deras beteende till och med uppmuntrat till mobbning. Många har efter detta velat bojkotta programmet.

Utöver fysiska och psykiska attacker brann dessutom det så kallade torpet ner under inspelningen. Robert ”Mulle” Dahlgren har berättat att det vore ”tack och god natt” om inte Robin hade gått upp för att pissa när huset stod i lågor.

Trots detta är Stefan Eriksson inte rädd att finalfesten ska urarta.

– Nej, absolut inte. Alla har accepterat konflikten som har varit. Det kommer säkert att uppstå tjafs. Problem är till för att lösas. Alla förutom tre är bjudna. De som inte är bjudna är Ann, Louise och Kirsi, säger han och fortsätter:

– Ann valde att lämna tidigt. Jag ser inte henne som en deltagare. Louise blev utslängd och där är det polisanmälan mellan henne och Kirsi. Kirsi lever kvar i tjafset från ”Farmen”. Jag orkar inte ha en massa tjafs så jag bjuder ingen av dem.

TV4 är inte inblandad i festen. Stefan Eriksson kommer att stå för stora delar av utgifterna.

Läs allt om hur det har gått för deltagarna i ”Farmen” 2018 i Nöjesbladets maffiga Plusdokument.

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen