Star wars

Därför klipptes prinsarna Harry och William bort ur ”Star Wars”

”Scenen fungerade helt enkelt inte så den klipptes bort”

avJakob Meijer

Sex centimeter.

Det är anledningen till att prinsarna Harry och William inte fick vara med i ”Star Wars”.

– Alla tycker synd om William och Harry som gick miste om sitt stora ögonblick. Men scenen fungerade helt enkelt inte så den klipptes bort, säger en källa till Daily mail.

Det kan tyckas vara en obetydlig detalj, men i en galax långt, långt borta räknas varenda centimeter.

I augusti förra året rapporterade Nöjesbladet att de brittiska prinsarna Harry och William fått varsin mindre roll i den senaste ”Star wars”-filmen ”The last jedi”.

När de besökte inspelningen 2016 fick de möjlighet att tillsammans med Hollywoodsstjärnan Tom Hardy agera stormtroopers i en scen med huvudrollsinnehavaren John Boyega, något den senare också senare bekräftade.

Men när det väl var dags för premiär visade det sig att scenen klippts bort. Nu har den borttagna scenen med prinsarna släppts, och brittiska sajten Daily mail kan avslöja varför prins Harry och prins William inte fick vara med.

De var helt enkelt för långa.

1 av 3 | Foto: Disney/Youtube
Prins Harry och prins William som stormtroopers i ”Star wars: the last jedi”, till vänster i bild.

Visste inget innan premiären

Enligt Daily mail ska en klassisk stormtrooper vara runt 180 centimeter lång, något som prinsarna dessvärre inte är. Prins Harry mäter i det här fallet 186 centimeter och äldre brodern William 191 centimeter.

Och mycket riktigt. I den bortklippta scenen, där John Boyega syns stå i en hiss omringad av flera stormtroopers, vars ansikteten inte syns, är det två som sticker ut, just på grund av sin längd.

– Alla tycker synd om William och Harry som gick miste om sitt stora ögonblick. Men scenen fungerade helt enkelt inte så den klipptes bort, säger en källa med god insyn i produktionen.

Först på premiärgalan i London fick prinsarna veta att de klippts bort, men enligt källan ska de ha tagit det hela med ro.

ARTIKELN HANDLAR OM