Rockstjärnan Charlie Quintana död

Charlie Quintana är död skriver Los Angeles times.

Trummisen som är mest känd för sin karriär i bandet Social Distortion blev 56 år gammal.

Han somnade in i sitt hem i Mexiko i sviterna av den lungsjukdom han länge lidit av.

Rocklegendaren och trummisen Charlie Quintana är död. Redan för några dagar sedan kom rykten om hans bortgång, men nu har hans syster bekräftar dödsfallet för Los Angeles times. Hon berättar att han somnade in i sitt hem i Mexiko i måndags till följd av den lungsjukdom han länge haft.

Drog sig tillbaka

Quintana började sin karriär i punkbandet The Plugz och har spelat med stora namn som Joan Osborne, John Doe och Bob Dylan.

År 2000 blev han trummis i bandet Social Distortion och gjorde bland annat deras hyllade album “Sex, Love and Rock 'n' Roll”. De senaste åren drog han sig tillbaka för att spendera mer tid med sin familj.

Charlie Quintana
Charlie Quintana

Bandet i sorg

Instagram har Social Distortions sångare och gitarrist Mike Ness skrivit ett inlägg där han hyllar den bortgångna kollegan.

”Jag är chockad och ledsen efter att ha hört om Charlies bortgång. Han var en fantastiskt begåvad musiker och jag tyckte mycket om att spela med honom. Vi hade många fina år tillsammans med många skratt.”

Även den svenska rockmusikern Dregen skriver på Instagram om sorgen efter stjärnan.

“Charlie, du var en fantastisk trummis och en fantastisk människa. Under turnén med Social Distortion tillsammans lärde du mig allt jag vet om bra mexikans tequila och hur man mixar en margaritha signerad ‘Quintana’. Vila i frid.”

Charlie Quintana blev 56 år gammal.

Publisert:

LÄS VIDARE