Skällde ut Paolo Roberto på gymmet – fick plats på ”Farmen”

Robert ”Mulle” Dahlgren: ”Han stod som en fågelholk”

avLouise Åström

Robert ”Mulle” Dahlgren har länge och gärna velat vara med i dokusåpan ”Farmen”.

Så gärna att han tog saken i egna händer och valde att skälla ut programledaren Paolo Roberto på deras gemensamma gym.

– Efter den avhyvlingen förstod jag att han var precis den vi letade efter, säger Paolo Roberto.

Farmendeltagaren Robert "Mulle" Dahlgren, 51, jobbar i dag som svetsare. Han har dock ett tufft förflutet, vilket han nämnt i programmet vid ett antal tillfällen.

Mulle har suttit totalt 22 månader i fängelse. Han berättar själv att han dömts för narkotikabrott efter att ha missbrukat och sålt amfetamin.

– Jag blev häktad och dömd för narkotikabrott. Jag sålde mycket knark och var knarkade liksom.

Han började knarka som 22-åring och använde droger under nittiotalet. I tio år var han fast i missbruket. Det var när Mulle tränade kung fu men skulle vila en månad från träningen som han fick kontakt med drogen.

– Jag gick aldrig tillbaka till träningslokalen. Och då var jag ändå topprankad i Sverige.

För sex år sedan fick han medicin mot sin adhd och då kände han att suget efter droger försvann. Idag har han även minskat sin alkoholkonsumtion rejält.

Skällde ut Paolo Roberto

Enligt Mulle har han ansökt om att få tävla i Farmen vid två tillfällen utan att tidigare blivit antagen till programmet. Det var inte förrän han konfronterade programledaren Paolo Roberto på gymmet som han lyckades knipa en plats på gården.

– Han var på samma gym som jag och jag har ju aldrig träffat honom. Jag sa åt honom att ”Fan Paolo, vad är det för jävla skitprogram, jävla Farmen. Jag har sökt två gånger men aldrig fått svar”. Och på den vägen är det. Han stod som en fågelholk. Jag tror att Paolo hajade att det här kanske är en kille som ska vara med i ”Farmen”.

För Nöjesbladet bekräftar Paolo Roberto Mulles historia.

– Han skällde ut mig på ett gym i Nacka och efter den avhyvlingen förstod jag att han var precis den vi letade efter.

TV4 är positiva till att Paolo Roberto föreslog Mulle.

– Ja, det stämmer att vi fick upp ögonen för Mulle via Paolo. Det är väl superbra med engagerade programledare som letar deltagare året runt, säger Anders Edholm, pressansvarig för programmet.

”Farmen värre än fängelset”

Årets säsong av ”Farmen” består av 51 avsnitt. Hittills har 11 avsnitt sänts på tv och mängden konflikter är stor. I programmet beskriver deltagarna själv stämningen som ”ett krig” och ”ett helvete”. Mulle anser att livet på ”Farmen” är värre än livet på fängelset.

– Ja, absolut. I fängelset är du ju inlåst. Men på ”Farmen” har du ingen mat. Du vet aldrig vad klockan är. Du har tre par strumpor och fem par kallingar. Du vet ingenting. Du har ingen dusch, inget vatten eller el. Du är helt rökt. Det är mycket jobbigare än att sitta inne.

Är det mer bråk på ”Farmen än i fängelset?

– Ja, det är mer jidder. Det är ett ständigt jävla tjafs. Hela jävla huset mullrade och skakade. Du kan inte gömma dig någonstans. Det är riktigt jobbigt ibland Det du ser på tv, gångra det med fem. De tar ju inte i någon som sitter och virkar. Där är ju folk som av någon anledning är uppkäftiga.

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen