SVT-profilen Christoffer Barnekow död efter akut sjukdom

NÖJE

SVT-profilen Christoffer Barnekow har avlidit skriver Expressen.

– Christoffer dog i går på sjukhus efter att ha blivit akut sjuk, berättar hustrun Hanne Barnekow till tidningen.

Han blev 77 år gammal.

1 av 3 | Foto: Mats Cson / SVT

Enligt tidningen insjuknade Christoffer Barnekow hastigt på torsdagsmorgonen och fördes till Karolinska sjukhuset i Stockholm där han avled på fredagsförmiddagen.

– Det var en akut skada på stora kroppspulsådern, så det gick jättesnabbt. Men familjen var samlad, barn och barnbarn. Vi tog farväl och det var rofullt, säger hustrun Hanne Barnekow till Expressen.

Christoffer Barnekow var under sin livstid verksam som både regissör, journalist, programledare och manusförfattare.

Ett stort stöd

Tillsammans med Staffan Westerberg skrev han bland annat manus till det populära barnprogrammet Vilse i pannkakan från 1975.

– Vi gjorde den här serien tillsammans i Malmö, med Christoffer som producent. Han var en gemytlig, trevlig och äkta människa. Han var full av humor och kunnighet, säger Westerberg till Nöjesbladet.

Han berättar om inspelningarna av det numera kultförklarade barnprogrammet, då han bodde inackorderad i ett rum nära studion. Barnekow fanns hela tiden som stöd under den hektiska perioden.

– Jag hade ett stort förtroende för honom och vi hade skoj ihop. Det var en komplicerad inspelning med dockor och människor men han var alltid så fruktansvärt vänlig och fin. Han har gjort så mycket bra, säger Westerberg.

Barnekow har även medverkat i humorserien ”Anders och Måns” på SVT.

Här är stjärnorna som lämnade oss 2017 00:45