”Robin eller Jesper ryker i kväll”

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör, kommenterar kvällens "Idol"-kval – live.

21.03: Nu pågår röstningen för fullt. Jag skulle gissa att Robin Bengtsson eller Jesper Blomberg gjort sitt i årets ”Idol” och får packa väskan. Vad tror ni?

Diskutera och kommentera här intill.

20.57: Diggar Robin Ericssons oborstade stil, och det mod han attackerar låten med. Men jag kommer inte ifrån att det känns väldigt opersonligt. Håller ni med?

20.53: Jag gillar ju Lars Eriksson. Och att han gör R.E.M :s snyftarklassiker i någon sorts luspank studentkorridorsversion gör inte saken sämre. Jag fattar att det här inte är allas kopp te, men jag är svag för det här…

20.38: Johan Palm må vara Sveriges kanske yngsta 16-åring, men var de tvungna att klä ut honom till Dee Snyders bortbytta sonson för det? På tok för svajigt och alldeles för mycket skolpjäs för min smak. Men visst, han blir kvar i tävlingen… Men det har mer med charm att göra än något annat.

20.35: Robin Bengtsson sjöng kanske just sig själv ur tävlingen? Maken till katastrof-fel tonart var det länge sedan jag hörde. Inga kajalpenslade ögon i världen kan ändra att det där lät för jäkla uselt. Men kanske klarar han sig kvar just på grund av sitt utseende? Eller vad tror ni?

20.30: Äntligen en uppryckning! Möjligen lite wailande i överkant, men ändå varmt och fokuserat. Jag gillar Rasmus Ingdahl. Bäst hittills?

20.26: Men tacka de högre makterna att vi slapp "Footloose", som TV4 hävdat att han skulle sjunga från början. Ingen är gladare än jag för att vi slapp åttiotalets vidrigaste aerobicsplåga...

20.25: Att Kevin Borg sjunger till sin mor är förstås rörande. Och sångmässigt klanderfritt, förstås. Men rätt ointressant. Eller vad tycker ni?

20.21: Men jösses, det blev just värre. Elias Ringquist är nog lågvattenmärket i båda kvalheaten så här långt. Clownbyxor och övertänd attityd är inget som funkar på mig. Nasalt, spattigt och asjobbigt.

"En golfare på crack", som Bagge uttryckte saken. Spot on!

20.09: Jesper Blomberg gjorde "Everything" i klorintvättad hissversion. Blodfattigt på gränsen till åderlåtet. Gäsp!

Eller vad tycker ni?

20.03: Ser inte Anders Bagge ut som att han skulle kunna vara Daniel Breitholtz farsa kvällen till ära?

19.52: ”Stop me if you think you’ve heard this one before”, som Morrissey sjöng i The Smiths 1987.

I klarspråk: Historien upprepar sig.

Tjejernas tråkiga låtval ser – på papperet ut – att bli etter värre i kväll när killarna ska ställa sig på den minutiöst putsade ”Idol”-scenen.

Och låtvalen är bara ett exempel på varför killarna har mycket att bevisa i afton.

Jag vet inte i vilket parallellt ”American psycho”-universum som exempelvis ”Footloose” kan anses vara ett givet musikval. Men men, spännande ska det bli.

Tyck till, diskutera och kommentera här intill.

Nu kör vi.

Publisert: