Supermodell med handikapp sökes

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-11

Ny såpa startar i Storbritannien

Adrianne Curry och Eva Pigford har båda vunnit varsin omgång av realityserien America's Next Top Model, ursprungsserien som skapades av Tyra Banks.

En ny vinkel har hittats till det populära tv-programmet Top Model.

Nu söker brittiska BBC kvinnor med handikapp som vill prova på att bli modell.

Modellserien America’s Next Top Model med supermodellen Tyra Banks som grundare och programledare har gjort braksuccé. Den har även gjorts i internationella versioner i länder som Ghana, Kazakhstan, Australien, Frankrike och Sverige.

Någon form av handikapp

Nu tar brittiska tv-bolaget BBC3 konceptet ett steg vidare och söker kvinnor med någon form av handikapp till en serie med arbetsnamnet ”Britain’s Missing Top Model”. Upplägget är samma som den traditionella serien där en grupp kvinnor bor under samma tak och får modellträning medan de tävlar om förstaplatsen.

– Vi vill utmana förutfattade meningar om skönhet, säger Richard McKerrow, Creative Director på produktionsbolaget som ska göra serien enligt guardian.co.uk.

– Det skulle vara toppen om vi började se fler modeller med handikapp på omslagen till magasin runt om i världen i framtiden, säger Danny Cohen, chef vid BBC3, enligt guardian.co.uk.

Tyra Banks är inte inblandad i det nya konceptet. Det framgår inte om den nya serien baseras på hennes grundidé.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln