Härlig tv-höst i antågande

Seriestart redan i kväll i Svt

OS i Peking är över.

Men framför oss ligger i stället en späckad tv-höst.

Redan i kväll är det seriestart för ett nytt frågesportprogram i Svt.

I frågesportprogrammet "Vem vet mest?" kan alla åldrar från 18 år och uppåt vara med och tävla.

– "Vem vet mest?" är en frågesport med frågor ur alla ämnesområden. Det kan handla om allt från punk till Pandoras ask, berättar Rickard Olsson i Svt:s pressutskick.

Programmet sänds klockan 19:00 i kväll i Svt 2.

Senare nu i veckan är det säsongsstart för "Ashes to ashes", den åtta delar långa fortsättningen på kritikerrosade "Life on Mars". Programmet sänds klockan 21.15 på söndag i Svt 1.

I oktober är det sedan dags för SVT:s storsatsning "Sveriges bästa dansband 2008". Ett program som beskrivs som en "sprudlande folkfest" för tv-tittarna. Programledare är Peter Settman.

– Jag älskar att dans och låtskatten är ju gigantisk, säger han.

Hjältar och idoler

Den spännande tv-serien "Heroes" har säsongspremiär den 3 september i Tv 4. I den andra säsongen som hade i genomsnitt över 13 miljoner tittare i USA får vi återigen möta karaktärer som den osårbara cheerleadern Claire Bennet och japanen Hiro Nakamura som kan manipulera tid och rum.

Samma kväll har den extremt populära talangsåpan "Idol" säsongspremiär. Även i år är Peter Jihde programledare men med sig denna femte säsongen av underhållningsprogrammet har han en ny jury som består av Anders Bagge , Laila Bagge och Andreas Carlsson.

Tv 4 har även en ny storsatsning i form av "Stjärnor på is", ett tävlingsprogram som redan har blivit omskrivet då kritiker ansett att deltagarna kan utsätta sig för fara när de snörar på sig skridskorna. Programmet kommer sändas i höst och ska ledas av Carolina Gynning och Carina Berg.

Tv 4 bjuder även läsarna på två egenproducerade kriminaldramer. I "Oskyldigt dömd" som består av tolv fristående avsnitt, ser vi Mikael Persbrandt i rollen som straffrättsprofessorn Markus Haglund. Tillsammans med fyra juridikstuderande tar han sig an rättsfall där de misstänker att de straffade är oskyldigt dömda.

Desperata hemmafruar och CSI

Kanal 5 skryter i sitt pressutskick med att de har de bästa utländska tv-serierna som sänds i svensk tv – åtminstone om man ska tro en undersökning gjord vid Göteborgs-universitetets SOM-institut. Kanske stämmer det. I höst sänder kanalen i vart fall nya avsnitt av en rad populära tv-serier som "Desperate Housewives", "Grey anatomy", "CSI" och "Dirty sexy money".

– De kommer sändas i Kanal 5 lite senare i höst, berättar Corinna Björk vid presstjänsten.

Kanal 5 sänder även nya avsnitt av det svenska inredningsprogrammet Roomservice där bland annat Carolina Klüft får besök.

Och i det nya underhållningsprogrammet ”Vem kan slå Filip och Fredrik?” får ett antal svenskar får möjligheten att tävla mot de två kända programledarna i udda grenar som komjölkning och bilhoppning genom eld. Programmet börjar spelas in 5 september.

– Det kommer sändas tisdagar, onsdagar och torsdagar i tre veckor med start den 9 september.

Corinna Björk talar varmt om serien "Fringe" som Kanal 5 börjar sända i höst. I en av huvudrollerna ser vi Joshua Jackson som bland annat är känd från tv-serien Dawsons creek.

– Det är den stora satsningen från USA. Den drar igång den 7 september i USA och vi kommer sända den ganska snart.

"RIX MorronZoo" blir tv

I Tv 6 blir radioprogrammet "RIX MorronZoo" nu även tv-program. Den 15:e september klockan 07.25 på morgonen är det direktsänd premiär. Programmet kommer därefter att sändas varje vardag mellan 07.25 och 09.00 under tolv veckor.

Vi får också åter möta tre singelmammor i "Ensam mamma söker" som har säsongstart på Tv 3 söndagen den 7:e september kl 20.00. Det blir stora fester, jättedejter men även tid för lite mys på tu man hand. Kommer någon av mamorna att hitta den stora kärleken?

Publisert: