Bobby Brown

Kändisdotterns minne hedras – pappan bygger hem för misshandlade kvinnor

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

För tre år sedan dog Whitney Houstons dotter Bobbi Kristina Brown till följd av drunkning och en överdos.

Nu väljer hennes pappa Bobby Brown att bygga ett skyddsboende – för att hedra hennes minne.

”Vår familj lever varje dag med smärtan att ha förlorat min vackra dotter, Bobbi Kristina, på grund av våld i hemmet”, skriver han i ett uttalande.

Den 26 juli 2015 hittades Whitney Houstons dotter Bobbi Kristina Brown livlös i ett badkar. Efter sju månader i koma gick hennes liv inte att rädda. Hon blev 22 år gammal. Drunkning och en drogöverdos ledde till Bobbi Kristina Browns död, enligt obduktionen.

I torsdags, exakt tre år efter hennes död, lät Bobby Brown, 49, meddela att han bygger ett hem för utsatta kvinnor för att hedra sin dotters minne.

Han instiftade den icke-vinstdrivande organisationen ”Bobbi Kristina serenity house” 2015, med syfte att informera samhället om riskerna av våld i hemmet samt bland annat erbjuda offer och överlevande stöd och experthjälp. Planer finns nu på att utöka organisationen med ett boende för utsatta i Atlanta.

”Vår familj lever varje dag med smärtan att ha förlorat min vackra dotter, Bobbi Kristina, på grund av våld i hemmet”, skriver Brown i ett uttalande till Atlanta journal constitution.

Bobby Browns enda barn

”Hon älskade Atlanta och vi är stolta att annonsera att vi bildar av Bobbi Kristina serenity house i hennes minne. Vårt första mål är att hjälpa kvinnor och män i alla åldrar utbilda sig, genom att skapa en 24-timmars krishanteringslinje och akut övergångsskydd.”

Bobbi Kristina Brown var Bobby Browns enda barn, som han hade tillsammans med Whitney Houston. Bobbi Kristinas död liknar på många sätt hennes mammas, som hittades i badkaret på hotellet Beverly Hilton strax innan Grammygalan 2012. Då hade hon brottats mot ett tungt drogmissbruk i flera år. Mor och dotter hade också lagt in sig på avvänjning tillsammans.

Nick Gordon fälldes 2016 för att ha orsakat ex-flickvännen Bobbi Kristinas död. Han dömdes att betala 36 miljoner dollar i skadestånd till familjen.

Men även Bobby Brown har haft gjort sig skyldig till våld i hemmet. 2016 erkände han i sina memoarer att han slagit Whitney Houston. I en intervju i samband med marknadsföringen kring boken, berättade han våldet inträffade under period då han försökte hålla sig nykter.

Han tillbakavisade uppgifter om att han skulle varit våldsam mot henne överhuvudtaget som ”lögner”.

– Jag har aldrig varit en våldsam man mot någon kvinna någonsin, sa han i intervjun enligt People.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisförälder dog – så gick det för barnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bobby Brown

Bobbi Kristina Brown

Whitney Houston