Sofia Hellqvist: ’Livet känns som skådespeleri’

1 av 6
NÖJE

2003 blev hon framröstad till Sveriges sexigaste kvinna av herrtidningen Slitz läsare, året efter medverkade hon i dokusåpan ”Paradise hotel”.

I dag är Sofia Hellqvist, 29, prins Carl Philips, 34, flickvän – men själv trivs hon inte i rampljuset.

– Livet på röda mattan känns mer som skådespeleri än det här gör, säger Sofia till Renée Nyberg i TV3:s ”Project Playground – En galen dröm”.

För drygt tre år sedan tog hon sina besparingar för att starta Project playground tillsammans med modellvännen Frida Vesterberg. I dag har de 25 anställda och hjälper över 300 barn att komma ifrån den tuffa vardagen i Kapstadens slumområden.

– Jag har svårare att identifiera mig med galaklänningar och att vara uppiffad. Jag känner mig mer hemma här, här är jag bara Sofia.

Plågas fortfarande

Trots välgörenhetsarbetet förföljs hon ständigt av valen hon gjorde tidigare i livet – de avklädda modellbilder och sin medverkan i skandalsåpan.

– Jag skulle inte ha gjort de valen i dag, det är en sak som är säker. Men jag har svårt att säga att jag ångrar något i mitt liv. Jag trodde ju inte att jag skulle behöva sitta här i slutändan och försvara mina val jag gjort i livet.

I dag lever hon vad hon beskriver som ”ett vanligt liv”.

– Allt det som skrivs och spekuleras kring är en kontext som jag har svårt att relatera till. Det är som någon dokusåpa jag lever i, bråk hit och dit, vi har problem och inte problem.

– Vi lever ett ganska vanligt liv, och Carl Philip är mitt största stöd i det här!

ARTIKELN HANDLAR OM