”Steffo har fått välja sin partner själv”

avKarin Dofs, Rebecca Haimi

NÖJE

Patrik Sjöberg går på offensiven – och berättar varför han är rädd för trappor

1 av 6

Patrik Sjöberg larmar om särbehandling i ”Let’s dance”.

Nu anklagar han Steffo­ Törnquist för att ha en gräddfil i tävlingen.

– Steffo har fått välja sin danspartner själv, säger ex-höjdhopparen.

Årets ”Let’s dance”-par ligger i hårdträning. Patrik Sjöberg, 49, hävdar att han är en av dem som har övat mest – men inte på rättvisa grunder. Enligt honom ska Steffo Törnquist, 58, ha fått fördelar av TV4, bland annat längre tid på sig att öva.

– Han började i augusti, säger Patrik som själv hållit på i en månad.

Enligt Patrik Sjöberg fick TV4-profilen dessutom välja vem han ville dansa med, vilket inte är tillåtet. Valet ska ha fallit på Cecilia Ehrling, 29, som vunnit ”Let’s dance” tre gånger.

– Han har fått välja danspartner och fått gå igenom den som passade bäst, ­säger Patrik Sjöberg.

”En överraskning”

Steffo Törnquist själv tillbakavisar kritiken om att han skulle ha handplockat Cecilia Ehrling.

– Nej det var en överraskning i januari när vi satte i gång. Jag hade ingen aning om att jag skulle få dansa med Cissi men jag blev väldig glad när jag fick reda på det, säger Steffo.

Att han skulle ha fått längre tid på sig att träna avfärdar han fullständigt:

– Va, haha nej det har jag inte.

Varför tror du att Patrik säger så här?

– Han vill väl få i gång något gräl.

Även TV4 nekar till ­anklagelserna om sär­behandling.

– Det stämmer inte att Steffo fick välja dansare själv. Det gjorde vi. Vi särbehandlar ingen deltagare, säger Anders Edholm, pressansvarig för ”Let’s dance”.

Patrik Sjöberg själv dansar med Maria Bild, 38, som vann tävlingen 2006. Han har tidigare tackat nej till att medverka i ”Let’s dance”. Höjdhoppsveteranens erfarenheter av dans har inte varit särskilt behagliga.

– Jag dansar aldrig när jag är ute privat. När man är en känd person är det vanligt att det kommer fram tjejer och säger att de har slagit vad med en väninna om att de inte vågar bjuda upp mig. Det känns så där. Det hade aldrig varit okej om jag var kvinna, säger Patrik Sjöberg.

I kväll är han rädd för att göra entré. Patrik ­Sjöberg har skadat sig ­ordentligt när han föll i en trappa – och är sedan dess rädd för att det ska hända igen.

– Jag drog av min knäskål och skadade mig ­rejält. Hade jag fortfarande varit aktiv elitidrottare när det hände hade karriären varit över, ­säger han.

Känns skrämmande

Därför lider Patrik Sjöberg fortfarande av ”trappfobi”, och även den korta trappan dansparen gör entré nedför känns skrämmande.

– Jag tänker på det varje­ gång jag går i en trappa, ­säger han.