Årets Ladies night: ”Ett väckelsemöte”

Av: Zandra Lundberg

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Showen är tajt & proffsig för vittvinspeppig publik

1 av 10
”Ladies night”-maskineriet är välsmort och det är svårt att inte ryckas med i hysterin. Tempot höjs och sänks precis lagom för att publiken ska hinna kippa efter luft.

Tommy Nilsson välte Västerås.

Och han frälser ”Ladies night” ifrån ondo.

Nöjesbladets Zandra Lundberg på plats.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Nöjesbladets Zandra Lundberg på plats.

Okej, vi tar det från början.

När konferenciern Kenny Mattsson peppar i gång publiken låter det snarare som om arenan stod i brand.

Och värre ska det bli.

Mycket värre.

En gång i tiden var ”Ladies night”-gänget tre personer. Nu är de åtta? Tio? ­Elva? Ibland verkar det som 43 sockerstinna parvlar ­rusar runt på scenen.

Bieber-nivå

Redan efter första Britney Spears-medleyt känns det rimligt att börja spana efter hjärtstartare i ­lokalen. Det är Justin Bieber-konsertnivå på Justin Bieber-fansens mammor. Det är väckelsemöte med extra allt. Fräls oss ifrån ­ondo, Tommy Nilsson.

”Ladies night” glider in på åttonde året. Vid det här laget finns receptet för att få publiken att släppa varenda hämning: Schlagermedley! ”Hon har ett sätt” med Style! ­Andreas Lundstedt som sjunger ”Bögen är tjejens bästa vän”! ­Säkerhetsvakterna har fullt sjå med att försöka få ner folk från stolarna och borden.

Showen är proffsig och tajt. Tempot höjs (Andreas Lundstedt) och sänks ­(Patrik Isaksson) precis så mycket att publiken hinner kippa efter luft. När Tommy Nilsson frälser besökarna med Whitesnakes ­”Here I go again” välter Västerås.

Eric Saade gör precis som han utlovat: ”en popkonsert” av sin gästmedverkan. Han glider in och det är lampor och rök och armar och ben, alltmedan kvinnorna försöker fånga honom på mobilkamerorna så ungarna därhemma får sitt. Saades målgrupp låg och sov.

Välpolerat

Ladies night-maskineriet är välsmort. Och väl­polerat.

Det är fanimej svårt att inte ryckas med i hysterin.

Samtidigt: det är en hop artister som dammat av ­sina hits och valt de mest publikfriande coversen.

Och det är en vittvinspeppig publik som varken kräver nerv eller själ. De vill för fan bara dansa på borden.

Ladies night

Bombardier arena, Västerås.

Publik: 2 500. Bäst: Alla 60-plussare som ­jazzade loss till ”Manboy”. Sämst: David Lindgrens komikerskills, de bör slipas en aning.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN