Mode

Turbanklädda män intar modeblogg-himlen

Av: 

Djeiran Amini

NÖJE

Finns det turbanklädda män som är moderiktiga och stylish? Jamenvisst, tycker Pardeep Singh Bahra, som startade modebloggen Singh Street Style för att kunna visa upp dem.

Precis som vilken annan herrmodeblogg som helst innehåller Singh Street Style stiliga kostymer, intressanta strumpor, spännande mönster och perfekt polerade skor eller bländvita sneakers. En sak skiljer dock Singh Street Style från de flesta andra: alla män på bilderna bär turban.

Det hela började med att Pardeep Singh Bahra, 22, i början av året fick uppmuntrande ord om sina egna outfits på Instagram. Det ledde till att han i mars i år beslöt sig för att starta en streetstyle-blogg där han visar upp andra turbanklädda män som har snygg stil.

En ny moderörelse

Bahra hade vid det laget förstås ingen aning att bloggen skulle bli en hel moderörelse. Bara tre månader senare var han omskriven i indiska Vogue, New York Daily News och The Guardian och hade över 4 000 gillare på Facebook och över 9 000 följare på Instagram.

– Jag startade bloggen för att tillgodose sikh-publiken världen över. Jag ville uppmuntra unga sikher att känna stolthet över sina turbaner. Överlag ville jag förmedla ett positivt budskap att Sikh-män kan vara precis lika moderiktiga som vem som helst, berättar Bahra för New York Daily News.

Tanken med bloggen är också att visa upp stylingtips i sig, både hur man som man kan sätta ihop en snygg outfit och hur man som sikh kan knyta sin turban, berättar Bahra för Asia Society.

– Jag vill visa upp individualiteten mellan varje sikh, inte bara genom hur de klär sig utan också hur de knyter sin turban. Jag vill belysa hur turbanen kompletterar outfiten men också ger sikhen mer karaktär. Jag vill också ge alla runtom världen ett nytt sätt att se på mode och förhoppningsvis öppna dörrar för sikher med turban som vill ta sig in i modebranschen, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode