Chloé Gisele vill klättra till toppen

Av: Leo Pettersson

Publicerad:
Chloé Gisele släpper ny singel på fredag.
Foto: Jacob Zingaropoli
Chloé Gisele släpper ny singel på fredag.

Hon har uppmärksammats av Nicki Minaj och fått miljontals spelningar på Spotify.

Nu släpper svenska Chloé Gisele ny musik.

Samtidigt bestiger hon Europas högsta berg.

– Min tid på jorden är begränsad och jag tänker satsa stort på det jag brinner för.

Många svenskar har vallfärdat till Ryssland för att kolla på fotboll. Men inte artisten Chloé Gisele, 24.

Förvisso såg hon Sveriges vinst över Mexiko på en projektor i ett tält på base camp vid berget Elbrus fot. Men det är naturen hon vill åt.

– Jag är här för att bestiga Europas högsta berg. Hade jag inte haft naturen i mitt liv skulle jag inte klara av musiken. Ibland behöver jag komma bort och bli ensam med mina tankar och bli nollställd i mitt huvud så jag kan satsa järnet på musiken när jag väl är hemma, säger Chloé Gisele.

”Jättestort för lilla mig”

Bergsbestigning är dock inte det enda som står på hennes schema. Nu på fredag släpps hennes nya singel ”1 2 3 (un dos tres)” – en låt som hon fann inspiration till när hon besökte Puerto Rico.

– Det var precis när de drabbades av en naturkatastrof. Men folk var så glada trots all misär. Jag tyckte om känslan och energin som var på ön och jag ville samla den och försöka uttrycka den på låten.

Hon menar att den skiljer sig mycket från hennes tidigare låtar. Det är mer vuxet och moget. En stil som hon säger kommer att prägla hennes musik framöver också.

Men tittar man i backspegeln är det inte så att den förra stilen gått obemärkt förbi. Fyra miljoner streams på Spotify, frekvent speltid på radio och när låten ”Whine up” gick upp på topplistorna gick superstjärnan Nicki Minaj in på Instagram och gillade inlägget som uppmärksammade framgången.

– Det är ju jättestort för lilla mig som kommer från Hissingen att en artist av den kalibern uppmärksammat mig. Sjukt stort. Men jag kan ändå inte riktigt ta till mig det eller nöja mig. Jag vill hela tiden blicka framåt även om jag uppskattar det såklart, säger Chloé.

Drömsamarbetet: The Weekend

På sätt och vis kan man säga att Chloé Gisele siktar mot toppen i dubbel bemärkelse.

Först ska hon som sagt bestiga Elbrus.

Sedan vill hon nåt ut i hela världen med sin musik. Och drömsamarbetet har hon redan tänkt ut.

– Min drömduo vore att köra med The Weekend. Det är lite mer den känslan jag vill ha i min musik.

– Man måste ju satsa på det man verkligen vill göra. Jag tycker inte om att inte få leva fullt ut. Min tid på jorden är begränsad och jag tänker satsa stort på det jag brinner för. Det är den filosofin jag kör.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN